• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorite liigne optimism on ohtlik

  Investorite seas valitseb USAs taas liigne optimism.
  Üks meetodeid, kuidas hinnata investorite suhtumist aktsiaturgu, on lugeda investeerimise uudiskirju ja arvestada kokku, kui palju on optimiste ja pessimiste. Sellega tegeleb USAs organisatsioon nimega Investors Intelligence. Nad analüüsivad 100 investeerimise uudiskirja.
  Investors Intelligence?i andmetel oli optimism praegusest kõrgem viimati 1987. aasta jaanuaris. Eelmisel nädalal oli USAs optimiste 62,1 protsenti võrreldes 21,1 protsendi pessimistidega.
  ?Kõik, kes investeerivad (professionaalselt) aktsiatesse, ei salli kõrget optimismi,? ütles Summit Investment Partnersi fondijuht James McGlynn. Trendivastased investorid hindavad kõrget optimisminäitu sarnaselt tehnilisel analüüsil põhineva suhtelise tugevusindeksiga (RSI). Kui näit on kõrge, on oht, et turg on ülehinnatud, ja vastupidi.
  Investors Intelligence leiab, et turu meelestatus on normaalne, kui 45 protsenti investoritest usub tõusu ja 35 protsenti usub langusse. ?Praegune näit on ohtlik,? kirjutas Investors Intelligence. ?See pole lühiajaline tehingute ajastamise indikaator, kuid see näitab laiemalt riski.?
  ?Võib-olla ma ei mõista turgu, kuid ma ei eelista sama suurt riski võtmist aktsiaturul,? ütles spekulant George Soros 2000. aasta mais. ?Mulle tundub aeg-ajalt, et muusikalugu on läbi, kuid suurem osa inimesi tantsib ikka edasi.?
  19. oktoobril 1987 kukkus USA aktsiaturg ühe päevaga 23 protsenti. Tolle aasta jaanuaris oli investorite optimism kõrgem kui praegu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.