Homme avatakse Virumaa esimene munitsipaalelamu

Liis Kängsepp 27. detsember 2004, 17:02

Rakveres Lennuki tänaval avatakse homme linna ja teadaolevalt kogu Virumaa esimene munitsipaalelamu, mis hakkab eelkõige pakkuma peavarju sundüürnikele.

Kahekorruselises munitsipaalelamus on 18 korterit - 13 kööktuba, 4 ühetoalist korterit ja üks kolmetoaline korter, teatas Rakvere linnavalitsus. Kööktubade pindala on ligi 16 ruutmeetrit, ühetoaliste korterite pindala ligi 30 ruutmeetrit ning kolmetoaline korter on 74,2 ruutmeetrit.

Tegemist on esimese linna poolt korda tehtud majaga Lennuvälja linnaosas, endises sõjaväelinnakus. Nõukogude ajal asus selles majas sõjaväeosa meditsiiniüksus.

Lisaks maja ümberehitamisele korrastati ümbrus, sealhulgas lammutati kõrvalasunud endise klubihoone varisemisohtlikud varemed. Kokku läksid kõik tööd maksma 4,2 mln krooni. Maja ümberehitamist finantseeris osaliselt KredEx 2,1 mln krooniga.

Järgmisena võidakse samas piirkonnas munitsipaalelamuks ümber ehitada endine kasarm - silikaltsiiplokkidest hoone Nortsu tee ja Lennuki tänava nurgal, taotledes selleks vahendeid nii Eesti riigilt kui ka euroliidu fondidelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing