Andris Feldmanis • 27. detsember 2004 kell 22:00

Kauplused alustavad pärast jõule talviste allahindlustega

Nii alustas juba viimasel jõulupühal allahindlustega elektroonikapood ONOFF, mis on selliselt talitanud juba mitu aastat.

Elektroonikapoe ONOFF tootejuhi Arto Lohki kinnitusel on ostjate huvi aktiivne ka pärast jõule vaatamata kogu detsembri kestnud ostubuumile. ?Ei tohi unustada, et näiteks Tallinnas on ligikaudu pooleks eestlasi ning venelasi, kelle jõulud on kusagil uue aasta ja kolmekuningapäeva paiku.?

Turundusjuht Liina Loko sõnul on osa tooteid alla hinnatud kuni 50 protsenti ja mõned üksikud isegi rohkem. Ka Lohk kinnitas, et allahindlused on päris suured. ?Pärleid võib leida igast tootegrupist,? sõnas ta. Soodsalt võib praegu osta näiteks laiekraanteleviisoreid.

Eilsest alustasid allahindlustega ka teised elektroonikapoed, nii võis eilsetest päevalehtedest leida sellesisulisi Euronicsi ja Pluss-Miinus Elektroonika reklaame.

Ka spordikaupade poolelt võib leida ühtteist soodsat. Jõulujärgset allahindlust on alustanud Sportlandi kauplustekett.

Kõik kaupmehed oma allahindlusi näärideks siiski ei sihi, nii alustab AS Tallinna Kaubamaja oma talviste allahindlustega alles jaanuaris. ?Meil ei ole sellist spetsiaalset kampaaniat nagu jõulujärgne allahindlus,? ütles ASi Tallinna Kaubamaja müügidirektor Katrin Mühls. ?Hooaja lõpumüük algab jaanuari alguses nagu tavaliselt.?

Siis hinnatakse enam alla hooajatooted, eelkõige tabab hinnalangus naisteriiete osakonda.

Seda, kui suured allahindlused tulevad, Mühls veel öelda ei osanud. ?Mida allahindluse lõpu poole, seda rohkem alla hindame, sest järele jäävad üksiksuurused ja n-ö koor on riisutud,? rääkis ta. Pärast allahindlusperioodi lõppu liiguvad lõppeva hooaja kaubad leiupoodi, kus neid vajadusel veelgi alla hinnatakse.

Hetkel kuum