Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Austria pank: Leedu Telekom üks tõenäoline ülevõtukandidaat

  Leedust võidakse Raiffeisen Centrobanki (RCB) analüütikute ennustuse kohaselt üle võtta telekomifirma Leedu Telekom. Rootsi telekomikontsernile TeliaSonera kuulub 60 protsenti Leedu firmast. TeliaSonera on ka Eesti Telekomi suuromanik, kuid Eesti firmat analüütikud oma uurimuses märkinud ei olnud. Viimati käisid TeliaSonera juhid Eesti valitsuse liikmetega riigi 27protsendilise osaluse võimalikku müüki arutamas tänavu septembri keskel.
  Poola firmadest võiks ülevõtmine Austria analüütikute ennustuste kohaselt tabada naftafirmat Grupa Lotos ja riigi suurimat tarkvaratootjat Prokom. Rumeeniast nähakse sihtmärkidena naftatöötlejat Rompetrol ja panka Banca Transilvania.
  Paremat tulevikku ei ennustata ka Ida-Euroopa suurematele farmaatsiafirmadele. Ülevõtmine võib tabada Horvaatia ravimifirmat Pliva ja TAehhi farmaatsiafirmat Zentiva. Samuti oodatakse suure kosilase saabumist Sloveenia kodumasinatetootja Gorenje majja.
  Türgis võib mõni välismaine firma alla neelata investeerimis- ja arengupanga TSKB ja kindlustaja Gunes Sigorta.
  RCB analüütikute klientidele saadetud uurimuses on need aktsiad Ida-Euroopas hetkel kõige põnevamad ostuobjektid. Eriti seetõttu, et need ettevõtted võivad huvi pakkuda suurematele Lääne ettevõtetele, mis tahavad Ida-Euroopas enam kasvada. "Üha enam ja enam suuri rahvusvahelisi firmasid tahab laiendada oma tegevust Ida-Euroopas," ütles RCB juht Michael Spiss.
  RCB analüütikud soovitavad klientidel oma Ida-Euroopa portfelli koostada just nende kümne firma aktsiatega. Austria analüütikute klientidele saadetud kiri ülevõtukandidaatidega kergitas uudisteagentuuri Bloombergi andmetel eriti Zentiva, Pliva ja Grupa Lotose aktsia hindu.
  RCB haldab oma fondides umbes miljardi dollari (13 miljardi krooni) väärtuses Ida- ja Kesk-Euroopa aktsiaid.
  Nii ülevõtmisvõimalus kui ka Ida-Euroopa on hetkel investoreid ligi meelitavad sõnad, vahendas Austria suurim majandusleht Wirtschaftsblatt RCB analüütikute sõnu.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Hiiumaa vahet hakkas lendama uus firma
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.

Olulisemad uudised

E-residentide ridades käib aktiivne puhastus
Eelmisel aastal kasvas järelevalvemenetluse alla sattunud e-residentide arv 108%. Veel rohkem hüppas nende arv, kellelt e-residentsuse staatus ära võeti.
Eelmisel aastal kasvas järelevalvemenetluse alla sattunud e-residentide arv 108%. Veel rohkem hüppas nende arv, kellelt e-residentsuse staatus ära võeti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.