Sirje Niitra • 6. oktoober 2005 kell 7:48

Seesam hüvitas septembris 21,8 mln kr eest kahjusid

Septembris hüvitas Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse AS 1052 kahjujuhtumit kogu-summas 21,8 miljonit krooni.

Kokku registreeris kindlustusselts septembri jooksul 684 uut kahjujuhtumit. Kõige rohkem hüvitas Seesam septembris sõidukikahjusid: vabatahtliku sõidukindlustuse omanikele 11,2 miljonit krooni ja liikluskindlustuses 8,5 miljonit krooni. Sõidukitega seotud kahjudest on kõige sagedasemad liiklusõnnetuse- ja klaasikahjud. Varakindlustuses maksis Seesam septembris 1,8 miljonit krooni hüvitisi, millest eraisikutele hüvitati 0,8 miljonit krooni ja ettevõtetele ligi miljon.

Käesoleval aasta üheksa kuuga on Seesam hüvitanud kahjusid 172,7 miljoni krooni ulatuses ehk üle 40% rohkem kui möödunud aastal sama aja jooksul.

Kindlustusmakseid kogus Seesam septembris 39,6 miljonit krooni, mis on 43,7% rohkem kui eelmise aasta septembris. Kuu maksetest suurem osa ehk 23 miljonit laekus vabatahtlikust sõidukikindlustusest, varakindlustuse makseid kogunes 7,1 miljonit krooni.

Kokku on Seesam aasta algusest kogunud preemiaid 332,2 miljonit krooni ? kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on 36,2%. Kindlustusmakseid on kogutud kõige rohkem vabatahtlikus sõidukikindlustuses, ettevõtte varakindlustuses, koduvarakindlustuses ning liikluskindlustuses.

Finantsinspektsiooni statistika põhjal moodustas Seesami turuosa aasta üheksa kuu kokkuvõttes 16,3%, olles võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 2,7 protsendipunkti.

Hetkel kuum