Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korraliku ansambli saab 20 000 krooniga

  Jõulud on artistidele aasta üks suurimaid tuluallikad, ühelt poolt kasvab nõudlus ja esinemisi on rohkem, teisalt aga hakkab järjest pakkumisi saav artist oma hinda kruvima.
  OÜ R & Reede tegevdirektori Avo Heina sõnul on bändi jõuluhinnad tavalise perioodiga võrreldes 5000?10 000 krooni kallimad.
  Ürituste korraldamisega tegeleva Salong-Teatri kunstilise juhi Dajan Ahmeti sõnul on mõne artisti puhul jõuluhinnad koguni kaks korda kõrgemad. Kõik sõltub läbirääkimistest.
  Pulp OÜ loovjuhi Margo Küti sõnul on tuntud ansambli hind keskmiselt 25 000 krooni. Alla 20 000 krooni on tema sõnul jõuluajal head ansamblit saada juba palju keerulisem. Ansambli hinnale tuleb juurde arvestada ka tehnika, mille hind algab 5000 kroonist.
  Aastaga ansamblite hinnad Küti sõnul suurt tõusnud ei ole, pigem on toimunud mõningad korrektuurid 5000 krooni piires.
  Heina sõnul on ansamblite hinnatõusu tinginud sularahaarvete vähenemine ehk teisisõnu ? osa ansamblite hinnad on tõusnud maksude võrra: ?Meenub vähemalt kaks sellist juhtumit esimesest aastast, kui olin püsti hädas, kuidas artistile maksta. Nimelt selgus, et esialgu kokku lepitud summa, mille mina olin kliendile edastanud, oli mõeldud n-ö kätte. Ja nii ma olin dilemma ees ? kas jätan kliendile kummalise mulje, küsides poolel teel raha juurde, või kannan ise ootamatud kulud.?
  Kuigi turg on arenenud ja paljud artistid on võtnud appi raamatupidajad, leidub veel praegugi Heina sõnul selliseid artiste kellelt tuleb enne küsida, kas summa on sama ka siis, kui esitatakse arve. ?Ja mis seal salata ? tihti selgub, et siis pole summa mitte 5000 või 10 000 vaid 10 000 kuni 15 000 krooni,? nentis Hein.
  Kuna artist saab hinda muuta oma soovi järgi olenevalt kuupäevast, kohast ja sellest, kas tal on selleks õhtuks loota ka paremat, ei taha Hein tuua välja ühegi artisti tasu. ?Seda julgen küll pakkuda, et 15 000?20 000 krooni on miinimum mille eest tuntud ja suurema kollektiivi jõulude ajal lavale saab. Suuremate nimede puhul tuleb juba kukrut kergendada 30 000?40 000 krooni võrra,? nentis Hein.
  Reeglina lisandub sellele summale käibemaks ning paljudel bändidel ka tehnika.
  Pulp OÜ kogemusel on kõige kõrgemat hinda küsinud Vanilla Ninja. ?Klient oli nõus ansambli eest maksma 100 000 krooni, Ninjad aga küsisid 20 000 eurot ehk kolm korda kõrgemat hinda,? nentis Kütt. Ansamblite hinnatabeli tipus on veel 2 Quick Start, Smilers, Meie Mees ja Estonian Dream Big Band.
  Kahemehebändide hinnad jäävad vahemikku 5000 kuni 10 000 krooni. Eriürituse puhul, mille tarbeks on kokku pandud täiesti eriline muusikute koosseis, võivad hinnad ületada ka 50 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.