• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti Grifs turvab ka Säästumarketeid

  Augusti lõpus oma turvafirma käimalükkamisest teada andnud Läti päritolu Grifs on pea kahe tegutsemiskuu jooksul peale Rimide üle võtnud ka Säästumarketeid. Kokku on Grifs Rimi Balticu endiselt turvafirmalt Falck üle võtnud 33 objekti, mis on veidi üle poole kõikidest kauplustest.
  Grifsi mundreis turvatöötajaid võib siiski kohata ainult kümmekonnas Rimi ja Säästumarketi poes. Teistes teeb Grifsile allhanget turvafirma Securitas. ?Meil on oma lepingud Säästumarketitega,? lausus firma mehitatud valve osakonna juhataja Kalle Reinart, kelle sõnul ei tule lisaobjektid firmale kahjuks. ?Äri on äri, kui koostööd teeme, siis iga äriühing tahab natuke teenida,? lisas ta.
  ?Praegu keskendume ühele kliendile,? sõnas Grifsi Eesti osakonna direktor Viljar Leisalu, andes mõista, et pakkumisi tuleb igalt poolt. ?Huvi on, täitsa üllatav, et kust see tuleb,? imestas ta. Millised firmad on Grifsi teenuse vastu huvi tundnud, ta öelda ei tahtnud, sest küsitakse alles hinnapakkumist. Küsimusele, miks ainult ühele kliendile keskendutakse, kui tahtjaid on palju, vastas Leisalu, et jõudu enamaks hetkel ei jätku.
  Grifsi suurim klient Rimi Baltic on siiamaani rahul. ?Vähemalt Säästumarketid, mis endiselt teenusepakkujalt on üle võetud, töötavad,? sõnas Säästumarketite juht Andres Kivistik. Siiski tunnistas ta, et nagu iga uue asjaga, on ka turvateenuse paika loksumisega raskusi. Seda, et turvatöötaja poleks oma tööga hakkama saanud või patrull õigeks ajaks kohale jõudnud, ei ole siiski olnud. Millal ülejäänud kauplused Läti firma kontrolli alla lähevad, Kivistik öelda ei osanud, kuigi lausus, et selleks on tehtud graafik.
  Rimi Balticu turvajuht Kristian Randver lisas, et kuigi teenusepakkujaga võib rahule jääda, on klientidelt nende kohta kaebusi tulnud.
  Töötajaid on Grifsil õnnestunud juurde saada, neid on nüüd Leisalu sõnul sadakond. Osa on tulnud Falckist, osa mujalt. Lätist seni tööjõudu toodud ei ole, küll aga kümmekond nõustajat. Leisalu sõnul jõuti Läti emafirmast saadetud vaatlejaid ja nõuandjaid ka juba ebaseadusliku tööjõuga segamini ajada. ?Politsei seaduserikkumist ei tuvastanud,? lausus ta rahulolevalt. Võimalust, et politseile kaebas konkureeriva turvafirma töötaja, Leisalu ei välistanud.
  Milline kett võiks järgmisena Grifsile üle minna, pole teada. Turvateenuse pakkujate seas levinud kuulujutu järgi võiks selleks olla Selver.
  Juhataja Ain Taube sõnul pole sellistel juttudel alust. Ebatõenäoline on see ka seetõttu, et Falck Eesti juhatuse esimees Peeter Tohver on endine Tallinna Kaubamaja tippjuht.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Kinnisvaraarendaja: oleks tore, kui palgad kasvaksid veelgi kiiremini
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.