Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti Grifs turvab ka Säästumarketeid

  Augusti lõpus oma turvafirma käimalükkamisest teada andnud Läti päritolu Grifs on pea kahe tegutsemiskuu jooksul peale Rimide üle võtnud ka Säästumarketeid. Kokku on Grifs Rimi Balticu endiselt turvafirmalt Falck üle võtnud 33 objekti, mis on veidi üle poole kõikidest kauplustest.
  Grifsi mundreis turvatöötajaid võib siiski kohata ainult kümmekonnas Rimi ja Säästumarketi poes. Teistes teeb Grifsile allhanget turvafirma Securitas. ?Meil on oma lepingud Säästumarketitega,? lausus firma mehitatud valve osakonna juhataja Kalle Reinart, kelle sõnul ei tule lisaobjektid firmale kahjuks. ?Äri on äri, kui koostööd teeme, siis iga äriühing tahab natuke teenida,? lisas ta.
  ?Praegu keskendume ühele kliendile,? sõnas Grifsi Eesti osakonna direktor Viljar Leisalu, andes mõista, et pakkumisi tuleb igalt poolt. ?Huvi on, täitsa üllatav, et kust see tuleb,? imestas ta. Millised firmad on Grifsi teenuse vastu huvi tundnud, ta öelda ei tahtnud, sest küsitakse alles hinnapakkumist. Küsimusele, miks ainult ühele kliendile keskendutakse, kui tahtjaid on palju, vastas Leisalu, et jõudu enamaks hetkel ei jätku.
  Grifsi suurim klient Rimi Baltic on siiamaani rahul. ?Vähemalt Säästumarketid, mis endiselt teenusepakkujalt on üle võetud, töötavad,? sõnas Säästumarketite juht Andres Kivistik. Siiski tunnistas ta, et nagu iga uue asjaga, on ka turvateenuse paika loksumisega raskusi. Seda, et turvatöötaja poleks oma tööga hakkama saanud või patrull õigeks ajaks kohale jõudnud, ei ole siiski olnud. Millal ülejäänud kauplused Läti firma kontrolli alla lähevad, Kivistik öelda ei osanud, kuigi lausus, et selleks on tehtud graafik.
  Rimi Balticu turvajuht Kristian Randver lisas, et kuigi teenusepakkujaga võib rahule jääda, on klientidelt nende kohta kaebusi tulnud.
  Töötajaid on Grifsil õnnestunud juurde saada, neid on nüüd Leisalu sõnul sadakond. Osa on tulnud Falckist, osa mujalt. Lätist seni tööjõudu toodud ei ole, küll aga kümmekond nõustajat. Leisalu sõnul jõuti Läti emafirmast saadetud vaatlejaid ja nõuandjaid ka juba ebaseadusliku tööjõuga segamini ajada. ?Politsei seaduserikkumist ei tuvastanud,? lausus ta rahulolevalt. Võimalust, et politseile kaebas konkureeriva turvafirma töötaja, Leisalu ei välistanud.
  Milline kett võiks järgmisena Grifsile üle minna, pole teada. Turvateenuse pakkujate seas levinud kuulujutu järgi võiks selleks olla Selver.
  Juhataja Ain Taube sõnul pole sellistel juttudel alust. Ebatõenäoline on see ka seetõttu, et Falck Eesti juhatuse esimees Peeter Tohver on endine Tallinna Kaubamaja tippjuht.
  Autor: Gert D. Hankewitz
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Vene naftatoodetele pakutakse 100dollarist hinnalage
Ühes Euroopa impordikeeluga soovib läänemaailm kehtestada Vene naftatoodetele hinnalae, Euroopa Liit kaldub võrdlemisi kõrge hinnalae ehk 100 dollari suunas diislikütuse barreli eest.
Ühes Euroopa impordikeeluga soovib läänemaailm kehtestada Vene naftatoodetele hinnalae, Euroopa Liit kaldub võrdlemisi kõrge hinnalae ehk 100 dollari suunas diislikütuse barreli eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.