• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Noop: Premium-õlle müük kasvatas kasumit

  ?Kuigi müük on ühtlaselt kasvanud kõikides meie tootegruppides, on tähelepandav olnud müügi kasv just Premium-õlle puhul,? põhjendas A. Le Coq Tartu Õlletehase juhataja Tarmo Noop, miks Tartu Õlletehase kasum on jõudsalt kasvanud.
  A. Le Coq Tartu Õlletehase emafirma Olvi Oy eile Soome börsile edastatud üheksa kuu aruande kohaselt kasvas Tartu Õlletehase müügimaht võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 77,5 miljonilt liitrilt 87,1 miljonile liitrile ehk 12,3 protsenti.
  Samal ajal kasvas ettevõtte kasum 87,6 miljonilt kroonilt 108,1 miljonile kroonile ehk 23,4 protsenti.
  Noobi sõnul on heade majandustulemuste taga edukas tootearendus ja turundustegevus ning ilusad suveilmad.
  Olulist hüpet majandustulemustes ootab Noop ülejärgmisel aastal. ?Meie müügimahud on viie aastaga suurenenud üle 250 protsendi ja tootmisvõimsused praegusel nelja hektari suurusel territooriumil on ammendatud,? põhjendas Noop, miks nad investeerivad järgmisel aastal 80 miljonit krooni, et ehitada Tähtvere pargist paari kilomeetri kaugusele nüüdisaegne logistikakeskus. Vabanevad laopinnad praegusel territooriumil ehitab firma kiiresti ümber tootmispindadeks.
  A. Le Coq Tartu Õlletehas plaanib tänavu toota umbes 110 miljonit liitrit jooke, millest kümnendik läheb eksporti. Tartu Õlletehase konkurent, Eesti suurim õlletootja AS Saku Õlletehas müüb aastas kokku ligi 70 miljonit liitrit toodangut.
  Soome kontsernile Olvi Oy kuuluv A. Le Coq Group omab sada protsenti ASi A. Le Coq Tartu Õlletehas ja mahlatootja ASi Ösel Foods aktsiatest ning 96 protsenti Läti õlletehase Cesu Alus ja 83 protsenti Leedu õlletehase Ragutis AB aktsiatest. Soomes on Olvil üks tehas.
  A. Le Coq Groupi Eesti ettevõtete tooteportfelli kuuluvad õlu, long drink, siider, vesi, mahlad, nektarid ja mahlajoogid ning karastus- ja spordijoogid.
  Tootmismahtude poolest on Eesti tänavu juba ületanud Olvi Soome tootmisüksust: Soomes toodeti üheksa kuuga 81,2 mln liitrit jooke Eesti 87,1 mln vastu.
  Olvi Grupp kokku tootis tänavu üheksa kuuga 208 miljonit liitrit jooke, aasta tagasi samal ajal oli kogus 178 miljonit liitrit.
  Saku Õlletehase juhatuse esimees Jaak Uus jäi Tartu Õlletehase 12% käibe kasvu ja Saku Õlletehase majandusnäitajaid võrreldes kidakeelseks.
  ?Börsiettevõttena saame me praegu enda majandustulemustest rääkides nimetada vaid börsil avaldatud ehk esimese poolaasta tulemusi,? kirjutas Eesti suurima õlletehase juhatuse esimees Jaak Uus elektronkirjas. Samas märkis ta, et Saku Õlletehas on tänavu oma turuosa kasvatanud.
  Saku Õlletehas müüs poolaastaga 39,3 miljonit liitrit mitmesuguseid jooke, mis on 21% enam kui eelnenud aastal. Ettevõtte käive oli 304,2 miljonit krooni, kasvades eelneva aasta kuue kuuga võrreldes 49 miljonit krooni ehk 19,2% võrra.
  Selle aasta esimesel poolaastal teenis Saku Õlletehas ärikasumit 36,8 miljonit krooni, mida on 6,6 miljonit rohkem kui aasta varem samal ajal. Saku Õlletehase puhaskasum samal ajavahemikul moodustas 19,3 miljonit krooni, aasta varasem näitaja oli 16,1 miljonit krooni.
  Ettevõtte turuosaks nimetas Uus 44,9%, millega ollakse jätkuvalt turuliider.
  Eesti Õlletootjate Liidu andmetel kasvas kogu Eesti õlleturg 2005. aasta esimese kuue kuuga 13% võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnis Teinemaa: suurinvestorid muudavad jäädavalt üürituru toimimist Väikeinvestorite riskid kasvavad
Varem üürikorteritest kõrvale hoidnud suurinvestorid on hakanud ka Eestis järjest enam üürimaju otsima. Erinevalt väikeinvestoritest tegutsevad nad väga põhjalikult läbi mõeldud äriplaanide järgi ning suudavad taluda lühiajaliselt madalamat tootlust, kirjutab CBRE Eesti ärikinnisvara investeeringute juht Tõnis Teinemaa.
Varem üürikorteritest kõrvale hoidnud suurinvestorid on hakanud ka Eestis järjest enam üürimaju otsima. Erinevalt väikeinvestoritest tegutsevad nad väga põhjalikult läbi mõeldud äriplaanide järgi ning suudavad taluda lühiajaliselt madalamat tootlust, kirjutab CBRE Eesti ärikinnisvara investeeringute juht Tõnis Teinemaa.
Koroonaviiruse uus tüvi tirib ka Euroopa aktsiaid allapoole
Euroopa aktsiaturud on täna tublisti langenud ning novembrit ollakse lõpetamas 3protsendilise kukkumisega, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna tublisti langenud ning novembrit ollakse lõpetamas 3protsendilise kukkumisega, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Edukas Eesti alustab juubelihooaega, peaauhinnaks 10 000 eurot
Täna algab Äripäeva arvamuskülgedel 10. arvamuskonkurss Edukas Eesti, mille võitjat ootab kevadel 10 000eurone peaauhind.
Täna algab Äripäeva arvamuskülgedel 10. arvamuskonkurss Edukas Eesti, mille võitjat ootab kevadel 10 000eurone peaauhind.