Mõõt mõõdu vastu

Sirje Rank 15. veebruar 2006, 00:00

ELi rahandusvolinik Joaquin Almunia ütles hiljuti Eesti kohta, et kui Eesti valitsus on seadnud endale eesmärgi 2007. aastal eurole üle minna, siis ei peaks inflatsioonikriteeriumiga kimpus Eesti hellitama uusi plaane maksude alandamiseks. Nüüd on kuulda, et ka Läti valitsus plaanib üksikisiku tulumaksu aastaks 2009 15 protsendi peale langetada, samal ajal kui sarnaselt Eestiga lükkab Lätiski eurosihti edasi kõrge inflatsioon.

Madalad maksud on ammu teada pingekoht uute ja vanade liikmesriikide vahel. Sedakorda on aga jäme ots vanade liikmesriikide käes. Ehkki ligi pooled eurotsooni tänased liikmesriigid ühe või teise rahaliidu kriteeriumi vastu eksivad, on liitu uute pürgijate suhtes plaanis ilmutada täit rangust. Sa kas täidad kriteeriumid või mitte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing