Tere maja tõi Kalevile kasumi

Lauri Matsulevits 15. veebruar 2006, 00:00

Kalev teenis oma majandusaasta teises kvartalis 27,3 miljonit krooni kasumit. 26 miljonit krooni brutokasumit andis Tallinnas Pärnu maanteel asuva Tere maja müük.

Ka Kalevi enda teatel mõjutas puhaskasumi kasvu eelkõige tütarettevõtte ASi Kalev REC poolt Tere maja müügist saadud tulu. "Praegu võib Kalevit pidada kinnisvara arendavaks kommitootjaks," nentis Hansabank Marketsi analüütik Mihkel Torim.

Nii Kalevile kui ka Kalev REC-le kuulub üle Eesti mitmeid kinnisvaraobjekte.

Kinnistusraamatu järgi on firma omanduses tootmismaa aadressil Pärnu mnt 139. ASile Kalev ja ASile Kalev REC kuulub sellest 52 400ruutmeetrisest kinnistust kokku üle 15 000 ruutmeetri.

Lisaks kuulub Kalev REC-le 29 kinnistut Keila-Joal ning kinnisasjad ja korterid Tartu linnas, Tartumaal Ülenurmes ja Võrus.

Kalevi finantsjuhi Tarmo Maasikamäe ütles, et kuna ettevõtte eesmärk on teenida kasumit ja kui turu olukord võimaldab seda täna teenida kinnisvaraarendusest ning ettevõttes on vastavad kompetentsid olemas, ei oleks mõistlik jätta neid võimalusi kasutamata. "Samas investeerime jätkuvalt ka magusatootmisesse, et ka sellest sektorist edaspidi suuremaid kasumeid teenida," lisas ta.

Kinnisvaraäri kõrval pole aga maiustuste tootmine erilist kasvu näidanud. Kondiitritoodete müük kasvas teises kvartalis 106 miljonilt kroonilt 109 miljonile kroonile, jäädes sisuliselt samale tasemele eelmise aasta sama perioodiga.

Just teise kvartali sisse jäi aktiivsem jõulumüügi periood. Kuigi firma finantsjuhi sõnul läks jõulumüük hästi, näitas näiteks konkurent Laima, kellel on 15-18% turuosa, suuremaid kasvunumbreid. "Võrreldes 2004. aastaga oli müügi kasv ligi 25%," sõnas Laima Eesti juht Vahur Annsoo. "Samuti hindame edukaks kogu 2005. aastat, sest Laima toodete müük Eestis kasvas kokku ligi 25%."

Kalevil kasvas viimase kuue kuu kondiitritoodete käive 6%. "Ilmselgelt on konkurendid muutunud siinsel turul aktiivsemaks ning ettevõte on oma turuosas järele andnud, kui rääkida ðokolaadi- ja suhkrukondiitritoodetest," sõnas Mihkel Torim.

Oma turuosaks Eestis hindab Kalev 41%, sellega on ta kondiitrituru liider.

Torimi hinnangul mõjutavad edaspidi Kalevi aktsia hinda ikkagi põhitegevuse tulemused ning suhkrutrahv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing