Ametniku surmale järgnenud Tallinna turvaanalüüs maksis 110 000 krooni

26. september 2006, 15:42

Seoses traagiliste sündmustega septembri
teisel nädalal Haabersti linnaosavalitsuses, kus eakas mees tulistas kabinetis
vastuvõtu ajal surnuks sotsiaaltöötaja Tatjana Sarzanova ja haavas Juhan
Hindovit, tellis linn firmalt Telealarm OÜ linna ametiasutuste turvaanalüüsi.

Kirjalik audit peab valmima 2. oktoobriks ja läheb linnale maksma 110 000 krooni.

Tallinna pressiteenistuse andmetel peab audit andma hinnangu töötajate julgeolekuks rakendatud turvameetmetele, tehniliste turvasüsteemide seisukorrale, vastavusele ja süsteemsusele, aga ka kehtivatele sisekordadele ja protseduurireeglitele.

Lisaks peab analüüs andma hinnangu külastatavate linnakodanike läbipääsurežiimi kohta ametiasutustes, kodanike võimaliku kontrolli ja registreerimise kohta sissepääsul ning ametiasutuste ruumidesse vaba sissepääsu piiramise võimaluste kohta. Samuti esitatakse auditi käigus tuvastatud turvariskide osas vastavaid ettepanekuid ja lahendusi riskide maandamiseks, öeldi pressiteenistusest.

11. septembril tulistas Haabersti linnaosavalitsuse sotsiaaltöötajat Tatjana Sarzanovat kabinetis vastuvõtu ajal Vladimir Mahhov. Linnaosa haldusteenistuse juht Tõnu Kivimaker ja Juhan Hindov asusid kurjategijat jälitama ja tabasid ta 300 meetri kaugusel linnaosavalitsusest. Kinnipidamisel tulistas Mahhov Hindovit jalga. Sarzanova suri haiglas 14. septembril

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. September 2006, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing