13. oktoober 2006 kell 10:30

Politsei nurjas lapseröövi

Keskkriminaalpolitsei pidas eile kinni 24aastase Indreku, keda kahtlustatakse võõra lapse hõivamise ja pantvangi võtmise katses. Harju maakohus andis täna loa mees vahistada, teatas prokuratuur.

Indrek üritas Tallinna ühe keskkooli ees pantvangi võtta algkooliealist last. Keskkriminaalpolitsei vanemkomissari Urmo Karpender sõnul oli pantvangi võtmise katse eesmärk lapsele tervisekahjustuste tekitamise ähvardustel nõuda lapse vanematelt rahasummat suurusjärgus miljon krooni.

„Keskkriminaalpolitsei jaoks oli see väga keerukas politseioperatsioon, kuna antud juhul oli tegemist Eesti mõistes ühe julmema inimröövi katsega.“

Kriminaalmenetlust Indreku suhtes alustati 10. oktoobril, kui keskkriminaalpolitseile laekus informatsioon isiku kohta, kes plaanib võõra lapse hõivamist ja pantvangi võtmist.

Eriasjade prokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul õnnestus Indreku poolt plaanitav kuritegu ära hoida tänu õiguskaitseorganite vahelisele koostööle. "Käesoleval juhul on keskkriminaalpolitsei ja prokuratuur operatiivse tegutsemisega ära hoidnud kuriteo, mis võinuks kaasa tuua rasked kannatused lapsele ja tema perele,“ ütles Evestus.

Indrekut kahtlustatakse Karistusseadustiku § 135 lg 2 - § 25 lg 2 ja § 172 - § 25 lg 2 järgi noorema kui neljateistaastase isiku vangistamise katses eesmärgiga sundida tema vangistuses hoidmise ja talle tervisekahjustuse tekitamise ähvardusel kolmandat isikut nõustuma lunaraha maksmisega.

Hetkel kuum