Eestis on tormi tõttu 4500 majapidamist elektrita

27. oktoober 2006, 17:28

Reede päeval kell 15.00 oli Eestis
elektrita ligikaudu 1 protsent elektritarbijatest ehk umbes 4500 majapidamist ja
ettevõtet.

Alates täna hommikust puhuma hakanud tugev tuul on elektriliinidele kukutanud puid ning tekitanud lühiseid. Päeva jooksul on rikkebrigaadid mitmeid liinijuhtmeid parandamas käinud ja elektrivarustust taastanud, kuid uusi rikkeid on uuesti juurde tulnud. Praeguse seisuga on Eesti Energia andmetel torm tekitanud elektrikatkestusi juba 4500 majapidamises üle Eesti.

Kõige rohkem ilmastikuoludest tingitud elektrikatkesusi oli kell kolm Viljandimaal, kus elektrita oli kokku ligi 900 majapidamist. Pärnumaal oli elektrita ligi 700 majapidamist ja ettevõtet, Jõgevamaal 390, Põlvamaal 491, Lääne-Virumaal 380, Võrumaal 150 ning Valgamaal 202. Harjumaal oli elektrita ligi 1200 klienti, kuid seal ei olnud rikked tingitud tugevast tuulest.

Ilmaprognoosi kohaselt tugevneb tuul õhtul ja öösel rannikualadel ning saartel veelgi, kohati kuni 32 m/s. eesti Energia palub inimestel valmis olla uuteks võimalikeks elektrikatkestusteks.

Elektrikatkestuste kohta saab teavet Eesti Energia rikketelefonilt 1343. Samale numbril palub Eesti Energia edastada teavet elektriliinidele langenud puudest ja katkenud juhtmetest. Samuti ei soovita nad mahakukkunud elektriliini puutuda ega sellele läheneda, kuna liin võib olla veel pinge all.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2006, 18:22
Otsi:

Ava täpsem otsing