• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa aktsiad taastusid

  Euroopa aktsiad taastusid eile eelmise nädala langusest, sest ülevõtmis- ja ühinemisspekulatsioonid toetasid turge.
  Aktsiaindeksitel aitasid kosuda teated Linde kahveltõstukiüksuse müügist ja MANi võimalikust Volkswageni aktsiate ostust.
  Olulisim tõusja oli siiski Euroopa suurima odavlennufirma Ryanairi aktsia, mis kerkis 3,8 protsenti ja maksis 9,30 eurot. Ryanair teatas, et majandusaasta teise kvartali kasum kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 24 protsenti.
  Linde aktsia tõusis 1,6 protsenti ning maksis 77,39 eurot. Volkswageni aktsia nihkus MANi aktsiaostu spekulatsioonide peale 1,2 protsenti üles ning oli 79,99 eurot.
  Märkimisväärseim langeja oli Vivendi aktsia, mille väärtus kahanes 1,1 protsenti, makstes 29,99 eurot.
  Ka USA aktsiaturud alustasid päeva positiivselt. Luksushotellide keti Four Seasonsi aktsia rallis 31 protsenti ja maksis 83,54 dollarit. Aktsiat toetas teade, et investorid, kelle hulgas ka Bill Gates on teinud 3,7 miljardi dollari ehk 45,3 miljardi krooni suuruse pakkumise hotelliketi ülevõtmiseks. Gates osaleb pakkumises investeerimisfirma Cascade vahendusel.
  Teine rallija oli XM Satellite Radio Holdings, mis tegi 13protsendilise hüppe ja maksis 12,82 dollarit. Firma teatas, et kahjum langes 60 sendilt 32 sendile aktsia kohta.
  Indeksitest lisas Dow Jonesi tööstuskeskmine oma kontole 0,2 protsenti, olles 12 014,86 punkti. Standard & Poor's 500 kosus 0,4 protsenti ja oli 1369,32 punkti. Nasdaq kerkis 0,6 protsenti ning oli 2344,07 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.