Vana hea kampsun on tagasi!

Jevgeni Fokin 08. november 2006, 00:00

Peagi saabuv talv ei tundugi enam nii külm, sest vana hea kampsun on moepildis tagasi. Trendikad kudumid üllatavad huvitavate lõigete ja värvivariatsioonidega, pakkudes rohkelt kandmis- ja kombineerimisvõimalusi. Poetuuri kohaks valisime Ülemiste keskuse, et otsida mudeleid, mida kesklinnas ei leidu.

Sigrid kui kontoriinimene kannab rohkem klassikat, kuid ka modernsed rõivad näevad tema seljas väga efektsed välja. Pükstele eelistab ta seelikut, lemmik riietusese on must põlveni ulatuv seelik. Lemmikvärvi Sigridil ei ole, ta kannab heameelega kõike. Kõige rohkem on tema kapis siiski musti rõivaid. "Põhjus on kindlasti asjaolus, et musta on kõige kergem kombineerida igasuguste aksessuaaride ja värvidega. Must on väga praktiline," selgitab Sigrid. Poetuuril selgus, et Sigridile sobivad väga hästi tugevad puhtad toonid, näiteks tumelilla ja tumeroheline.

Sigrid eelistab silma jäänud rõivad kohe ära osta: "Minu kogemus näitab, et kui midagi alles siis otsima hakata, kui seda väga vaja on, siis seda kindlasti ei leia. Eriti juhul, kui on olemas kindel nägemus vajalikust riideesemest. Seepärast ei jää ma ootama, millal mul midagi vaja läheb, vaid ostan kohe, kui meeldivat asja näen."

Eestis teeb Sigrid oma ostud peamiselt Zara ja Mango kauplustest. Lisaks käib ta garderoobi värskendamas Helsingis, kuna see on lähedal. "Tavaliselt leian sealt kõik otsitava. Lihtsalt šoppamise pärast kaugemale sõita ei pea ma vajalikuks," sõnab Sigrid.

Brändidest eelistab ta nn kiirmoest H&M, Zara, Mango, Blanco tooteid. Kallimatest kaubamärkidest meeldivad Sigridile väga Hugo Bossi kostüümid ja kleidid: "Minu arvates väga stiilsed ja naiselikud, sellised minimalistlikud."

Eestlaste riietumisstiil on Sigridi arvates korrektne ja puhas. "Kahju on sellest, et tänavapildis on vähe näha selliseid väga omapäraseid kujusid. Võib-olla on ka asi minus, ehk ma ei liigu piisavalt kohtades, kus neid näha võiks," arutleb Sigrid. "Arvan, et me võiksime olla värvivalikutes ja riietumisstiilis julgemad. See käib kindlasti ka minu enda kohta."

Vaidleksin siin väheke Sigridile vastu: väga hea, et inimene on enda suhtes kriitiline, kuid suurepärane on vaadata, et kontoriinimene on katsetamis- ja riskimisaldis. Eestlastel on probleem üldises riietumisstiilis, ollakse liialt hüplevad - inimestel ei ole selge, mida soovitakse lõpptulemina saavutada.

Pärast poetuuri tunnistas Sigrid, et talle meeldib väga eksperimenteerida. Seekordsetest valikutest meeldisid talle kõige rohkem hall kootud kleit ja mustad retuusid koos punase vööga: "Sellist komplekti kannaksin kindlasti. Õnneks minu töökoht ei nõua kindlat kontoririietust, nii et võib-olla lähengi ühel kenal päeval nende riietega tööle."

Fotograaf: Julia-Maria Linna

Täname: Ülemiste Keskuse kauplused A&G, Olsen, Lindex

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:22
Otsi:

Ava täpsem otsing