Euroopa börsid: Volkswagenile võidakse teha ülevõtmispakkumine

29. november 2006, 14:21

Kuuldused Volkswageni võimalikust
ülevõtmisest kergitasid aktsiaturge üle Euroopa. Kerkinud on kõikide lahti oleva
Lääne-Euroopa börside indeksid.

Volkswageni aktsia hind hüppas 4,4 protsenti 85,57 euroni. „Me oleme kuulnud, et erainvestorite grupp koos Porchega teeb Volkswageni aktsiatele pakkumise hinnaga 105 eurot väärtpaber,” kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg Münchenis asuva investeerimisfirma Merck Finck Co maakler Christof Rümmelein. Juba eile kerkis Volkswageni aktsia hind 2,5 protsenti, sest siis liikusid kuuldused, et Porsche on ostmas Volskwageni aktsiaid juurde. Porsche aktsia hind kerkis 2,2 protsenti 872,38 euroni. Porsche on Vokswageni suurim aktsionär.

Ülevõtmiskuuldusi liikus teisigi. Maailma suurim mäetööstuskontsern BHP Billiton ennustas, et suur nõudlus metallide järele toob endaga kaasa ühinemiste ja ülevõtmiste buumi tööstusharus.

„Vaadake üha kasvavat likviidsust maailma finantsturgudel ja te võite näha, et ettevõtete väljaostmine jätkub,” kommenteeris uudisteagentuurile Londonis asuva investeerimisfirma Titanum Capital fondijuht Philip Manduca. „Pole aga piisaval hulgal varasid,” lisas ta.

Pea protsendi võrra on kerkinud Helsingi börsi indeks. Kahel järjestikusel päeval suure kukkumise läbi teinud Nokia aktsia hind on kerkinud 0,13 protsendi võrra 15,32 euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. November 2006, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing