• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arco Vara spaahotelli Soome äripartner kaalub loobumist

  2005. aasta aprillis sõlmitud leping Arco Vara ja Holiday Club Resort OY vahel on katkemas. Lepingu järgi pidi 1,1 miljardi kroonise spaahotelli Tallinna kesklinna valmis ehitama Arco Vara ja soomlased sinna opereerima tulema aastal 2008.
  Nüüd räägivad pooled läbi võimalike hüvitiste üle, sest ehitus on kallimaks läinud ja praeguste hindadega ei tasu spaahotelli enam ehitada, rääkis Holiday Club Resort OY juhataja Vesa Tengman eile.
  Varem tunnistas Arco Investeeringute juht Veiko Pedosk, et spaa tähtaeg nihkub edasi ja projekti teise osapoolega räägitakse läbi uue avamisaja üle. "Me otsime partneriga lahendusi, siin on kõik variandid võimalikud. Ehitushinnad on arendusturgu palju mõjutanud ja mitme suure projekti ees on võimaliku profiili muutmise küsimus," rääkis Pedosk sel esmaspäeval.
  Tengman ütles, et spaa ehitus oleks hinnatõusu valguses toonud Arco Varale 625 miljonit krooni lisakulutusi ja sellega oleks algne leping poole kallimaks läinud. Tengmani sõnul eelmisel aastal nagunii juba korrigeeriti hindu toonase hinnatõusu tõttu. "Päris alguses oli mõte, et spaa ehitus Tallinnas oleks pidanud maksma pool sellest, mis vastav investeering Soomes," märkis Tengman, kes on spaa asjus sel sügisel korduvalt Tallinnas käinud. Praegu loobudes ei ole tema sõnul nende firmal muud kahju kui saamata jääv kasum. Samas käivad läbirääkimised Arco Varaga edasi ja koostööle pole kriipsu peale tõmmatud.
  Tengmani sõnul uuritakse spaa ehitamise võimalusi väljaspool Tallinna ja mujal Balti riikides. "Meil on laual koguaeg 6-7 plaani ja tahame igal aastal ühe neist käivitada," lausus ta. Firmat huvitavad nii Peterburi ja Moskva ümbrus kui ka Balti riigid, samuti teised Skandinaavia riigid.
  Pedosk ütles eile, nad teevad otsuse koos Soome partneriga sel aastal. "Enne otsust, mis suunas projektiga edasi liigume, ei tahaks raehoone teemal spekuleerida, kuid selge on see, et tegemist on atraktiivse krundiga."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Vähemalt 11 juhtimispärli Eesti tippudelt: kuidas taluda vallandamise valu ja tipuüksindust
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Enefit Green investeerib Kirde-Eestis tuuleparki 28 miljonit
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.