SLK hangib koos Arco Vara omanikega uut laeva

20. detsember 2006, 07:53

Saaremaa Laevakompanii plaanide järgi jõuab
uus laev merele 2009. aastal.

Saaremaa Laevakompanii (SLK) tütarfirmal Väinamere Liinid on kohustus tuua uus laev Hiiumaa ja Saaremaa ning mandri vahelisele liinile. Planeeritavalt on tegemist suurima SLK ettevõtete hallatava laevaga, kuid täpne suurus ei ole selge enne lepingu sõlmimist, kirjutas Ärileht.

“Laeva finantseerimisest ja maksumusest on vara rääkida. Ehituslepinguni loodame jõuda järgmisel aastal,” rääkis SLK juhatuse esimees Tõnis Rihvk. Laeva tellimisel on liistule jäänud nii kodumaised kui ka Soome laevaehitajad.

Riik uue laeva finantseerimisel kohustusi pole võtnud, siiski innustab vedajat pikaajaline operaatorleping, mis julgemalt investeerida lubab. Rihvki sõnul on Arco Vara omanike firma Euro Shipping selles protsessis üks võimalik partner, kuid otsuseid veel tehtud ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2006, 07:53
Otsi:

Ava täpsem otsing