8. märts 2007 kell 7:51

Kruuda teeb veefirmale säru

Kommivabriku Kalev tegevus võib viia meid pankrotti, ütles Rae valla veefirma juht.

Märtis keskel avalikustab Harju maakohus otsuse kommivabriku Kalev hagis Rae valla vee- ja kanalisatsioonifirma Elveso vastu. Ilmselt võidab kohtuasja Kalev, kirjutas Eesti Ekspress.

Tüli käib reovete ja nende puhastamise tariifide pärast. "Tuletan teile meelde, et Rae vald ei ole teie ettevõtte solgiämber," kurjustas vallavolikogu esimees Veigo Gutman juba poolteist aastat tagasi avalikus kirjas Kalevi juhile Oliver Kruudale, kus süüdistas kommivabrikut valla territooriumi üleliigses reostamises ja kanalisatsiooniarvete maksmatajätmises.

Proovid näitasid, et Kalevi Põrguväljal asuva uue kommivabriku reostusnäitajad erinesid vabriku tehniliste tingimuste taotluses esitatust kuni kümme korda.

Elveso nõudis seetõttu tavalisest viis korda suuremat tariifi ning ähvardas tasumata jätmisel vabriku kanalisatsioonivõrgust välja lülitada. Kommivabrik aga teatas kohtus, et Elvesol pole mingit õigust temalt tavalisest kõrgemat tasu küsida, sest vald pole selliseid hindu kehtestanud. Elvesole lõpeb kohtuprotsess ilmselt kaotusega, tunnistasid firma juhatuse liige Toomas Heinaru kui ka volikogu esimees Veigo Gutmann.

"Kui Kalev oma tegevust samamoodi jätkab ning Rae valla elanike ja kekskonna jaoks positiivset lahendust ei tule, siis tõenäoliselt lõpeb see Elveso pankrotiga ning tekkinud kulud makstakse kinni - võimalik, et maksumaksja rahaga ehk Rae valla eelarvest," hoiatas Gutmann.

Hetkel kuum