Romet Kreek • 15. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Olympic suutis tõusta

Eile Tallinna börsil aktsiate hinnad valdavalt langesid. Vaid positiivse kasumihoiatuse andnud Olympic Enterntainment Groupi aktsia hind tõusis 1,8 protsenti, 53,20 kroonile ehk 3,40 eurole. Aktsia käive ulatus 12,3 mln kroonini.

Tänu Schengeni viisaruumiga liitumisele saaksid nüüd Venemaa kasiinoturistid, kes mängivad väga suurelt, ka mõne viisaruumi riigi viisat omades Tallinna külastada ja siin mängida.

Loen parajasti investeerimisguru Jim Rogersi raamatut Hiina investeerimisest, kus ta soovitab silma peal hoida ka Hiina investeerimisel potentsiaali omavatel Macaos tegutsevatel kasiinodel, mida Hiina turistid arvukalt külastavad. Ta kirjutas, et selliseid hasartmängureid, nagu hiinlased, mujal maailmas teisi ei leidu.

Vahest võiks Vene mänguritest hiidude kõrval Olympic EG pöörata pilgu ka Hiina kasiinoturistide ärisuunale. Kinnisvarast ja aktsiatega spekuleerimisest on seal teenitud suuri kasumeid. Hiinas on hasartmängud keelatud - kuid eks seal täidavad suure mängupõrgu rolli börsid.

Ehkki Eestit külastavad turistid võivad siin tunduda oluline valdkond, on ikkagi ettevõttele tähtsam kasvada ühes Kesk-ja Ida-Euroopa majanduste ja elanike ostujõuga.

Suurima käibega (22,1 mln krooni) oli üllatuslikult Silvano Fashion Groupi aktsia, mis langes 2,2 protsenti, 62,59 kroonile ehk neljale eurole. Selles aktsias liikusid tehingutes päris kopsakad aktsiapakid. 180 000 aktsiat, 100 000 aktsiat, 50 000 aktsiat ja 30 000 aktsiat, kõik hinnaga 3,90 eurot. Tundub, et 180 000 aktsia suurune pakk lahustati mitme investori vahel ära.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt