Rakvere piiritustehase tulevik paistab tumedana

01. aprill 2008, 08:35

Onistari ähmane tulevik ja tegevusloa
peatamine pani ASi Rakvere Piiritustehas olukorda, kus tootmine on määramata
ajaks peatatud. Peaaegu 100 inimesele tööd andev ettevõte ei pea siiski
koondamisplaane.

AS Rakvere Piiritustehas on praegu ainus töötav piiritustehas Eestis, mille suurimaks partneriks on AS Onistar. “Selle tõttu, et Onistari osa on oluliselt vähenenud - sellel aastal ei ole Onistar meilt piiritust sisuliselt võtnud ja me müüme piiritust välja - on tekkinud kahe kuu piiritusevaru,” rääkis Rakvere Piiritustehase juhataja Arno Kangur ja lisas, et praegu tehakse tehnilisi töid, kirjutas Virumaa Teataja.

“Ja ootame viljahindade langemist, sest nii kõrgete hindade korral ei ole võimalik ega mõtet piiritust ekspordiks toota,” märkis ta.

Arno Kangur, kes nimetab ennast Eesti piirituse tootmise kui strateegilise tööstusharu eest võitlejaks, leiab, et piiritustööstust ohustavad riigi aktsepteeritud olukord, kus Eesti viinatooteid tehakse sisseveetud toorainest, ning tarbijate valikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2008, 15:34
Otsi:

Ava täpsem otsing