Putinist saab Venemaa suurima partei juht

15. aprill 2008, 14:19

Venemaa ametist lahkuv president Vladimir
Putin teatas täna, et võtab vastu riigi suurima partei Ühtne Venemaa ettepaneku
asuda parteid juhtima.

„Ma olen valmis vastu võtma selle lisaülesande ning juhtima Ühtset Venemaad,“ ütles Putin täna Moskvas toimunud Ühtse Venemaa kongressil. Putini esinemise kandis üle riigitelevisioon, vahendas agentuur Bloomberg.

Putini eestkostel, ehkki Putin ise parteiga ei liitunud, saavutas Ühtne Venemaa mullu detsembris riigiduuma valimistel ülekaaluka võidu. Eile muutis Ühtne Venemaa oma põhikirja, et võimaldada Putinil parteid juhtida ka ilma partei ridadesse kuulumata.

Partei endine esimees Riigiduuma spiiker Boris Grõzlov jääb edasi partei ülemnõukogu esimeheks. Ühtse Venemaa käes on 70% parlamendi alamkoja 450st mandaadist. 17% mandaatidest on veel kahe Kremli-meelse partei käes.

Ühtse Venemaa presidendikandidaat oli Dmitri Medvedev, kes valiti märtsis ülekaalukalt Venemaa uueks presidendiks. 7. mail võtab Medvedev ameti Putinilt üle. Putin kinnitas täna, et võtab presidendiametist lahkudes vastu Venemaa peaministri koha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 14:28
Otsi:

Ava täpsem otsing