Vene portaal kirjutab Kallasest ja Laarist kui kriminaalidest

22. aprill 2008, 16:08

Vene portaal flb.ru kirjutab oma
krimirubriigis Eesti tipp-poliitikutest Siim Kallasest ja Mart Laarist, keda
varitsevat Euroopa Liidus peatselt puhkev skandaal.

Tallinna ringkonnakohus vaatab läbi ettevõtjate 63,5 miljoni dollarist hagi valitsuse ja Eesti Panga vastu, kirjutab väljaanne. See raha külmutati Boriss Jeltsini käsul Moskva väliskaubanduspangas 1992.

Ettevõtjad väidavad, et 15 aastat tagasi pistsid Eesti majanduse erastajad need miljonid lihtsalt oma tasku. Et jälgi kaotada, lasid nad kaotsi minna arhiivil 500 tähtsa dokumendiga. Kadunud dokumentide hulgas oli kirjavahetus Moskvaga.

Kui arhiivi kaotsiminek 2004. aastal poliitilise võitluse käigus ilmsiks tuli, skandaal summutati.

Nüüd käib Vene väljaande hinnangul Euroopa Komisjoni juures korruptsiooni paljastamist juhtiva Kallase ja Juštšenkole ning Saakašvilile erastamist õpetava Laari käsi tunduvalt täbaramalt, ehkki nende rinnaesised on kõiksugu medaleid ja aurahasid täis kui tõukoertel.

Moskvas on vähe inimesi, kes oskavad eesti keelt. Seetõttu ei teadvat nad midagi peaaegu lõppenud revisjonist, kus Euroopa Keskpanga töötajad puistavad Eesti Panka. Pärast revisjoni lõppu võib Euroopa Keskpank nõuda Moskvalt Eesti ettevõtjate raha viivitamatut tagastamist.

"Raha letti! Ja, palun intressidega kõigi möödunud aastate eest!" kuulutab flb.ru ja lisab, et alles äsja said soomlased Euroopa Kohtu kaudu tagasi 15 miljonit dollarit, mille nad olid 1989. aastal matnud Nõukogude Liidu kalamajandusse. Loomulikult tuli venelastel tasuda ka intressi kõigi vahepealsete aastate eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2008, 12:34
Otsi:

Ava täpsem otsing