Kuidas olla õnnelik?

30. aprill 2008, 13:14

Iha asjade järgi on lõputu ning ei tee
kedagi õnnelikuks. Uue uuringu kohaselt on õnnelikud need, kes on rahul sellega,
mis neil on.

Uuringu tulemused avaldati ajakirjas Psychological Science. Täna väga popid ja kallid asjad võivad homme olla moest läinud ning ei aita kuidagi selle omaniku õnnetunnet suurendada, kirjutas LiveScience.

„Paljude asjade omamine ei ole tee õnnelikkusele,“ ütles Texase tehnikaülikooli psühholoog Jeff Larsen. „Meie andmed näitavad, kui oluline on, et asjade omanik oleks nendega rahul. Tähtis on ka see, et suudaksid hoida oma iha uute asjade järele kontrolli all.“

Larsen uuris koos Wichita ülikooli teadlase Amie McKibbaniga 126 tudengit, kellel tuli vastata 52 asja omamise kohta, mille hulka kuulusid näiteks auto, rulluisud ja voodi.

Lisaks andsid tudengid hinnangu, kuivõrd nende auto või voodi neile meeldib. Kellel vastavat asja ei olnud, ütlesid, mil määral nad seda endale sooviksid. Vastused anti ka küsimustele eluga rahulolu ja õnnelikkuse kohta.

Tulemused kinnitasid, et tudengid on seda õnnelikumad, mida enam neile meeldivad asjad, mis neil on juba olemas. Kõrgemat frustratsiooni taset täheldati ka nende seas, kes ihaldasid endale paljusid asju, mida neil ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing