Peeglitega kaetud Kuu püüaks tulnukate pilku

30. aprill 2008, 13:29

Kui katta Kuu üks külg suurte peeglitega
ning saata kosmosesse valgussignaale, võiks nii anda maavälisele elule signaali
maalaste olemasolust.

Alates sellest, kui Maa peal alustati raadiosidega on universumisse läinud signaalid meie olemasolust. Vastuseid pole seni paraku tulnud.

Suurendamaks meie leidmise tõenäosust pakuvad Pennsylvania ülikooli teadlased Shawn Domagal-Goldman ja Jacob Haqq-Misra välja hullumeelse idee: Kuu üks külg tuleks katta peeglitega, kirjutas New Scientist.

Nende peeglite abil saaks suurendada Kuu eredust 20 protsenti. Sellest peaks piisama, et mõni maaväline astronoom meid leiaks. Peeglite abil saaks saata kindlaid valgussignaale, et vältida seda, et eredamaks muutunud taevakeha lihtsalt loomuliku kõikumise kilda liigitataks.

Peeglite tagaküljed võiks katta päikesepatareidega ning kui peeglid parajasti ei saada signaale ilmaruumi, siis saaks toota elektrit, mida võiks mikrolainete abil saata Maale. See oleks üks lahendus kliima soojenemise probleemile.

Idee käisid Domagal-Goldman ja Haqq-Misra välja USAs astrobioloogide konverentsil Santa Claras.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing