Balkani investeerimisvõimalused tulevad raskelt

22. mai 2008, 17:44

Swedfund International AB investeeringute
juht Staffan Ahl rääkis Põhjala-Balkani ärifoorumil, et Balkan on tohutu
potentsiaaliga piirkond, kuid esimestel investeeringutel on keeruline sinna teed
leida.

Ahl rääkis, et Balkan on dünaamiline regioon, kus turud kasvavad ning investeerimisvõimalused on väga head. Ta lisas, et Balkanis vajavad paljud sektorid katmist ning oskusliku tööjõu leiab mõistliku hinnaga.

Ahl tõdes, et eriti väikeettevõtetel on Balkanisse raske teed leida. „Väikesed Rootsi ettevõtted pole Balkanis kahjuks hästi esindatud,“ märkis ta. Ahl tõi näite, et Bosnia-Hertsegovinas on kõigest kolm ja Makedoonias neli Rootsi väikeettevõtet.

Ahl ütles, et näeb Balkanis tohutut potentsiaali, kuid äriplaanide rakendamine on seal aeganõudev. Juht tõi Makedoonia varal näite kohalikust turust ja sellest, kuidas teha regioonis äri. Ta lisas, et uustulnukas peab turu toimimisest väga hästi aru saama.

„Eestis on palju lihtsam kontakte luua, kuid Balkanis on võrgustiku loomine märksa keerukam,“ selgitas Ahl ja lisas, et esimesed investeeringud võtavad just turu tundmaõppimise tõttu aega ja vaeva. Ta ütles, et enamasti räägitakse riigis inglise keelt, kuid tuleb ette ka keeleprobleeme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2008, 14:30
Otsi:

Ava täpsem otsing