Liis Kängsepp • 27. oktoober 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Rahvaliit tõmbab eelarvele pidurit

Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsioon otsustas mitte esitada muudatusettepanekuid 2009. aasta riigieelarve eelnõule, kuna eelnõu on üles ehitatud valedele alustele, teatas erakond.

Rahvaliidu fraktsioon on seisukohal, et Riigikogu ei saa valele prognoosile üles ehitatud eelarvet seadusena vastu võtta.

„Erinevus Eesti Panga ja Rahandusministeeriumi prognoosi vahel on niivõrd suur, et pelgalt muudatusettepanekutega ei ole võimalik tulusid ja kulusid kooskõlla viia. Muudatusettepanekute esitamine tähendaks ka opositsiooni poolt tõe eitamist ja vale tunnustamist,” ütles Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Tarmo Mänd. Ta lisas, et miljarditesse kroonidesse küündiva alalaekumise korral ei ole võimalik üksikute muudatusettepanekutega eelarvet tasakaalu viia.

Rahvaliidu fraktsioon on seisukohal, et eelarve koostamisel oleks õige lähtuda Eesti Panga prognoosist, kuna aeg on näidanud, et Eesti Panga prognoos on alati olnud täpsem kui valitsuse poliitilise mõjuga prognoosid. Fraktsiooni hinnangul püüab valitsus valedele alustele ehitatud eelarve vastutuse lükata Riigikogule.

Kui 2009. aasta eelarve võetakse vastu Riigikogule esitatud kujul, siis tuleb juba kevadel hakata koostama negatiivset lisaeelarvet, seisab pressiteates.

Riigikogule esitatud 2009. aasta eelarve eelnõu on koostatud 2,6 protsendist majanduskasvu arvestades, kuid Eesti Panga prognoosi kohaselt väheneb järgmise aasta sisemajanduse kogutoodang 2,1 protsenti.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt