USA tarbijausaldus rekordmadalal

Mait Jüriado 28. oktoober 2008, 17:56

USA tarbijausaldus kukkus sellel kuul
rekordmadalale tasemele, kuna finantskriis ning raskenenud majandusolukord
on USA tarbija tulevikuväljavaateid oluliselt halvendanud.

Bensiini hindadele vaatamata kukkus oktoobri tarbijausalduse indeks 38ni. Septembris oli näit 61,4. Marketwatchi küsitluses oli majandusteadlaste ootus 52 peal. Kuine kukkumine osutus viimase 40 aasta suuruselt kolmandaks kukkumiseks.

Üheaastane inflatsiooniprognoos tarbijate hulgas kasvas 6,2 protsendilt 6,9 protsendini.

Küsimusele, kas järgneva kuue kuu jooksul plaanitakse uue auto ostu, vastas jaatavalt 4,4 protsenti inimestest. Eelmise küsitluse ajal kavatses poole aasta jooksul uue auto soetada 4,9 protsenti vastanuist. Samal ajal tõusis majaostu planeerijate hulk 2,3 protsendilt 2,7 protsendile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing