Katre Pilvinski • 5. november 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Pangareeturile SEBst laenu ei anta

Margit Laurits Männiste tahtis võtta väikese laenu, tasumaks ülikooli õppemaksu, kuid SEB Järve harukontori töötaja Anne Epro teatas talle, et pank ei saa Männistele tarbimislaenu anda, kuna naine viis umbes pool aastat tagasi oma kodulaenu SEBst Sampo Panka.

"Epro pakkus välja võimaluse, et tooksin kodulaenu SEB Panka tagasi ning siis saab ka Soovilaenule positiivse otsuse teha," ütles ta.

Männiste rääkis, et küsis pangatöötajalt, et millise õigusaktiga on taoline nõue põhjendatud või millise SEB sisemise regulatsiooniga on see kooskõlas - see pidavat olema lihtsalt panga sisemine nõue, sai ta vastuseks.

"Kuna ma kodulaenu SEBsse tagasi viia ei soovinud, tuli minu laenutaotlusele negatiivne otsus," tõdes Männiste. Hiljem helistati talle tagasi ja väideti, et pank ei saa laenu anda, kuna Männiste pere maksevõime pole piisav.

"Samas tunnistati, et nad ei teagi, kui palju mu mees teenib, kuna tema palk laekub Samposse, ja samuti ei teatud, kui palju on meie igakuine kodulaenumakse Sampo Pangas," rääkis Männiste. "Kolmas versioon oli see, et ma ei saa laenu, kuna mul pole töökohas katseaeg läbi," lisas ta.

SEB suhtekorraldaja Silver Vohu sõnul on ennatlik väita, et laenuotsus oli negatiivne. "SEB on kõnealusel kliendil palunud esitada riskide analüüsiks vajalikke dokumente, mida klient ei ole teinud," sõnas Vohu.

"See, et üks pank solvub selle peale, et klient viis laenu konkurendi juurde - ma arvan, et pank ei solvu," arvas Sampo personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur. "Alati on probleemidele olemas lahendus, kuid mõlemal poolel peab olema tahe see lahendus otsida."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt