Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangareeturile SEBst laenu ei anta

  Margit Laurits Männiste tahtis võtta väikese laenu, tasumaks ülikooli õppemaksu, kuid SEB Järve harukontori töötaja Anne Epro teatas talle, et pank ei saa Männistele tarbimislaenu anda, kuna naine viis umbes pool aastat tagasi oma kodulaenu SEBst Sampo Panka.
  "Epro pakkus välja võimaluse, et tooksin kodulaenu SEB Panka tagasi ning siis saab ka Soovilaenule positiivse otsuse teha," ütles ta.
  Männiste rääkis, et küsis pangatöötajalt, et millise õigusaktiga on taoline nõue põhjendatud või millise SEB sisemise regulatsiooniga on see kooskõlas - see pidavat olema lihtsalt panga sisemine nõue, sai ta vastuseks.
  "Kuna ma kodulaenu SEBsse tagasi viia ei soovinud, tuli minu laenutaotlusele negatiivne otsus," tõdes Männiste. Hiljem helistati talle tagasi ja väideti, et pank ei saa laenu anda, kuna Männiste pere maksevõime pole piisav.
  "Samas tunnistati, et nad ei teagi, kui palju mu mees teenib, kuna tema palk laekub Samposse, ja samuti ei teatud, kui palju on meie igakuine kodulaenumakse Sampo Pangas," rääkis Männiste. "Kolmas versioon oli see, et ma ei saa laenu, kuna mul pole töökohas katseaeg läbi," lisas ta.
  SEB suhtekorraldaja Silver Vohu sõnul on ennatlik väita, et laenuotsus oli negatiivne. "SEB on kõnealusel kliendil palunud esitada riskide analüüsiks vajalikke dokumente, mida klient ei ole teinud," sõnas Vohu.
  "See, et üks pank solvub selle peale, et klient viis laenu konkurendi juurde - ma arvan, et pank ei solvu," arvas Sampo personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur. "Alati on probleemidele olemas lahendus, kuid mõlemal poolel peab olema tahe see lahendus otsida."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.