Eesti ekspordist moodustab USA vaid 4%

13. november 2008, 12:03

Eesti ettevõtete ekspordist läks tänavu
esimese poolaasta andmeil USAsse vaid veidi üle nelja protsendi.

Statistikaameti andmeil moodustas müük Euroopa Liitu Eesti ekspordist 72,5%, Venemaale ja SRÜsse 11,5% ja Hiinasse 0,6%. Muu maailma osa oli 11,1%.

Ekspordist suurima osa – üle viiendiku – moodustavad masinad ja seadmed, mille müük eelmise aastaga võrreldes ka kasvas. Mullu olid teisel kohal mineraalsed tooted, ent nüüd on see grupp langenud metallide ja metallitoodete järel kolmandaks.

Suurematest ekspordiartiklitest on enim kasvanud metallid ja metallitooPõhikaubad masinate ja seadmete ekspordis 2008.ted, ütles äsja Äripäeva ekspordiseminaril Lauri Tammiste majandus- ja Põhikaubad masinate ja seadmete ekspordis 2008.kommunikatsiooniministeeriumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2008, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing