16. november 2008 kell 22:00

Liha- ja piimatootjad kingivad tarbijaile hinnatõusuta jõulud

"Üldjoones ma arvan küll, et detsembris hinnatõusu ei tule, meie ettevõttes kindlasti mitte," kinnitas Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük.

Kuigi hinnad on tänavu tõusnud, pole Nõo Lihatööstus Kruustüki sõnul viimasel ajal hindu tõstnud. "Et konkurentsis püsida, peame püüdma hindu säilitada, mitte neid kunstlikult tõstma," möönis ta. "Kui lihatoodete hinda tõsta, siis teeb tarbija oma valikud," selgitas Kruustük.

Ta lisas, et on püüdnud ettevõttes igas mõttes kokkuhoidu saavutada. "See on meil tõsine igapäevane teema, kuidas kulusid vähendada."

Kruustüki sõnul on Nõo Lihatööstus sunnitud hindu tõstma siis, kui toorainehinnad tõusevad, aga seda ei oska praegu ette näha.

Lähema kolme kuu jooksul ei plaani ka Rakvere Lihakombinaat toodete hindu tõsta, ütles kombinaadi juhatuse esimees Anne Mere.

Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees Andi Saagpak kinnitas samuti, et ei ole plaanis detsembris hindu tõsta. "Arvestades praegust ostulaine kasvu ja stabiilsuse säilitamise vajadust, siis võib-olla tuleb mõelda hoopis natuke hinna langetamisele," nentis ta.

"Me ei tooda jõuluehteid," ütles Saagpak poolnaljatades, justnagu saaks jõuluajal inimeste ostulembust hinna tõstmisega ära kasutada. "Me toodame ikkagi juustu."

Tere juhatuse liige Ülo Kivine märkis toodete võimaliku hindade tõstmise kohta: "Detsembri plaanides ei ole küll sellist "jõuluüllatust" Eesti rahvale ette näinud. Meie üllatused küll tulevad, aga seda rea uute toodete näol."

Valio Eesti tegevdirektor Kari Finska kinnitas, et ettevõte ei plaani lähitulevikus hindu tõsta.

Oktoobris olid toidukaubad statistikaameti andmetel eelmise aasta oktoobriga võrreldes 13,7 protsenti kallimad, samas langes oktoobris võrreldes septembriga toidu ja mittealkohoolsete jookide tarbijahinnaindeks 0,2 protsenti.

Autor: Virge Lahe

Hetkel kuum