Ettevõtja: Lätis on olukord väga tõsine

09. veebruar 2009, 17:06

Eesti Kaubanduskoja Lätis juht Aivar Tihane
nimetab sealset majandusseisu tõsiseks, leevendust ei näi toovat ka
lähitulevik.

"Ettevõtjate seas paanikat pole, kuid kuna pole näha ka selget lahendust Läti keskmisest sügavamale kriisile, siis ollakse tulevikuplaanide suhtes väga ettevaatlikud," rääkis Tihane Äripäevale. "Kahtlemata on olukord väga tõsine. Siiski peab ütlema, et enamikul ettevõtetel on oluline sisemine ressurss kokkuhoiu ja efektiivsuse tõstmise arvel," lisas ta.

Tihane töötab Eesti Energia Läti tütarfirma E.Energy juhina, majanduslangust tunnetab ta ka oma tegutsemisvaldkonnas. "Kuna praegusel ajal on meie elektrienergia müügiklientideks suured ettevõtted, siis turgude ärakukkumine annab teravalt tunda, elektrienergia tarbimine äritarbijate sektoris on languses. Samas peab ütlema, et rasked majandusolud motiveerivad ettevõtteid otsima kokkuhoiuvõimalusi ja meie ülesanne on neid võimalusi pakkuda," lausus ta.

Tihane lähiajal Lätile paremaid aegu ei oota. "Väga süngeid numbreid on oodata kõigis olulistes näitajates, tööpuudus võib aasta lõpuks jõuda 15%ni. Elektrienergia tarbimine, mille muutus kasvuperioodil on tüüpiliselt olnud protsentuaalselt pool SKP kasvust, langeb järgmisel aastal vähemalt 5%. Raske öelda, kas seos SKPga jääb samaks, mina loodaks, et tarbimine langeb energia efektiivsema kasutamise tõttu, mitte tootmise katkestamise tulemusena," rääkis ettevõtja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing