Massimood: selle kevade moevärv on roosa

Villy Paimets 03. märts 2009, 00:00

"Kevade efektseim moetoon on roosa, mida võib julgelt kombineerida hooaja teiste lemmikute - oranži, korallpunase, lilla ja sinisega," annab hooajatutvustusele kutsutud moekirjanikele teada Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. "Kohe-kohe algava kevadhooaja meeleolu on asjalik ja elurõõmus. Vorm ja värv tasakaalustavad üksteist geniaalselt. Lõiked on muutunud lihtsamaks, kuid toonid on säravad ja silmapaistvad. Värv on ideaalne tujutõstja - tõmba selga kirgas roosa ja jalga apelsinitoonis kingad ning tulevik paistab kohe helgem ja rõõmsam. Algav hooaeg jagab värve võrdõiguslikult nii naistele kui ka meestele."

Moetoonid püüavad pilke modernselt säraval ja retrohõnguliselt pastelsel kujul. Värve võib ka fantaasiarikkalt läbisegi kanda. "Häid ideid leiab möödunud kümnenditest, näiteks 1960ndate nooruslikest kontrastidest või 1980ndate hulludest keemilistest pastelltoonidest," soovitab Herodes. "Moodne suhtumine retroteemadesse ei tunnista mingeid stiilipiire, vaid segab muretult detaile. Samuti võib kõrvuti kanda erinevaid mustreid ja vastandlikke materjale."

Värsked tuuled puhuvad tema sõnul ka jakimaailmas. Uudsed on avarad lühikesed jakid ja pehme vormiga bleiser.

Look on vanamoodsalt uus.

Kevad pakub ka meestele vajalikku värviteraapiat. "Sel kevadel kasutab iga tark mees ära võimaluse kanda midagi värvirõõmsat - päevasärki, kudumit või lipsu," loeb Herodes meestele sõnad peale. "Olgu see tavaline tööpäev või esinemine konverentsil - värv jääb meelde ja äratab huvi. Julge värvivalik näitab julgeid ideid - see on muutunud üheks edukate inimeste tunnuseks."

Värvirõõmu tasakaalustab Herodese sõnul intelligentselt ajatu värvirahu. Domineerivad valge, must, hall, ihutoon ja suitsused pastellid. "Musta ei tasu karta," teatab Herodes. Huviorbiidis on rätsepakunst - kostüümide modernne vorm, eksperimenteerivad lõiked, intrigeeriv õlajoon. "Jätkuvalt on soositud kerged kangad, pitsid, läbipaistvus ja läiked. Põnevust toob lilleteema - tuttava õiemustri kõrval on tähtsad kroonlehtedest inspireeritud lõiked ja lill kui ruumiline kaunistuselement," kirjeldab Herodes. Kaht vastandlikku värvikeelt täiendab harmooniline loodusgamma. Teemat elavdavad päikeseküpsed punased, oranžid, kollased ja pruunid toonid. Inspiratsiooni saadakse Idamaadest, siid on lemmikmaterjal.

"Safaristiilis helkivad jakid ja mustrilised kleidid loovad kandja ümber amatsoonliku ränduriglamuuri. See on praktiline ning samas julgelt võrgutav teema," selgitab Herodes ning lisab, et meestele pakub suund ülimugavaid puuvillaseid pintsakuid ja ülikondi ning linaseid särke, nii puhkusel kui ka suvises kontoris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing