Röövi ohver sai meediaga suhtlemise eest trahvi

04. märts 2009, 09:01

Lääne-Virumaal Aaspere postkontoris maskiga
röövli püstolitoru ees seisnud naine sai lisaks läbielatule teise laksu selle
eest, et söandas juhtunust ajakirjanikele rääkida – Viru maakohus määras talle
1500 krooni trahvi.

Prokuratuur pani naisele süüks kuriteo üksikasjade avaldamist, mis oleks võinud takistada röövi toime pannud isikute tabamist ja vajalike tõendite kogumist. "Ajakirjandusest käis läbi ka see, millise autoga sündmuskohalt lahkuti ja milliseid kuriteo toimepanemise vahendeid kasutati," rääkis Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Liina Pikma Õhtulehele.

Aaspere postkontori sulgemise tõttu vahepeal koondatud ja praegu töötu kannatanu tunnistas, et sai tõesti kohtust kirja, kus trahvi määramisest teatada anti; varasem kogemus röövi ohvriks olemises tal puudus ja keegi ka ei öelnud, mida tohib ja mida mitte.

8. jaanuari hommikul röövisid maskiga kurjategijad Lääne-Virumaalt Aaspere postkontorist 40 000 krooni pensioniraha, politsei tabas kolm röövis kahtlustatavat noormeest 22. jaanuaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2009, 10:06
Otsi:

Ava täpsem otsing