Mutli tahab, et kapo uuriks ajakirjanikke küsimuste esitamise pärast

04. mai 2009, 09:45

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli palus
kaitsepolitseil uurida ajakirjanike kahtlustusi, et ta on seoses Lasnamäe
tööstuspargiga saanud ettevõtjatelt kinkekaarte.

Mutli saatis vastava palvega kirja kaitsepolitsei (kapo) peadirektorile Raivo Aegile eelmisel kolmapäeval ning soovis muu hulgas, et uuritaks, kust on pärit jutt, justkui oleks ta saanud ettevõtjatelt kinkekaarte, kirjutas Postimees.

Mutli sõnul helistas talle üks ajakirjanik ning "esitas küsimusi, mille sisust võis järeldada, et ajakirjanikul on informatsioon, nagu oleks ettevõtjad andnud minule kui abilinnapeale kinkekaarte".

"Selgitan, et ma ei ole üheltki ettevõtjalt, sealhulgas seoses Tallinna Lasnamäe tööstuspargiga, saanud mitte mingisuguseid kinkekaarte, mistõttu on tegemist täieliku valeinformatsiooniga," märkis abilinnapea kirjas Aegile.

Mutli palus kapol kontrollida ajakirjanike väiteid neile laekunud teabe kohta, tuvastada, kellelt väidetav pärineb, ja hinnata, kas ajakirjanike või neile ebaõigeid andmeid levitavate isikute tegevuses võib esineda karistusseadustikus sätestatud kuriteo tunnuseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 11:20
Otsi:

Ava täpsem otsing