BÖRS: USA hakkab ära vajuma

24. juuni 2009, 17:49

USA aktsiate plussid hakkavad vaikselt
vaibuma. Dow Jones tööstuskeskmine on vajunud miinusesse 0,3 protsendi
jagu, Nasdaq indeks on endiselt plussis 1,6 protsendiga ja S P 500
aktsiaindeks tõusnud 0,6 protsenti.

Föderaalreserv teatas äsja, et jätab intressimäärad muutmata ning lisas, et majanduslik aktiivsus jääb nõrgaks ilmselt veel mõneks ajaks. FED lisas, et jätkab 300 miljardi dollarilist võlakirjade ostmise plaani.

Kasiino-operaator MGM Mirage on teinud võimsa tõusu ning kerkinud enam kui 13 protsenti hinnale 6,6 dollarit. Ettevõte teatas eile, et suudab vaatamata kõigile raskustele tegevust jätkata pärast aktsiate ja võlakirjade emissiooni, millega teenis 2,6 miljardit dollarit. Kaasatud kapital aitab MGMil katta oma lühiajalised võlad, mis kõige suuremat muret tekitasidki.

Maailmas suuruselt teine tarkvaratootja Oracle on suutnud teha viimase kolme kuu suurima hüppe kerkides enam kui 7 protsenti hinnale 21,2 dollarit. Tõusu taga on korporatsiooni president Safra Catz'i teade, et tarbijate huvi tarkvara ostmise vastu on taastumas. "Meie kliendid mõistavad, et äri peab ikkagi jätkuma ja edasi arenema," sõnas ta. Majanduse madalamatel aegadel on Oracle'i kindlaks rahavooks lepingulised tarkvarauuendused, mis aitavad üleval hoida nii käivet, kui kasumit. Lisaks suutis ettevõte kirja saada oodatust suurema kvartalikasumi, 46 senti aktsia kohta, samas kui analüütikud prognoosisid kasumiks aktsia kohta 44 senti.

Ka jaemüüja Macy’s ning luksuskaupade tootja Guess on hästi esinenud ning kerkinud vastavalt 3,2 ja 2,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. June 2009, 22:55
Otsi:

Ava täpsem otsing