Hiina pangad ületavad ootuseid

29. oktoober 2009, 18:17

Industrial Commercial Bank of China
(ICBC) ja Bank of China kolmanda kvartali kasumid ületasid analüütikute
ootuseid, kuna laenubuum jätkus ja tulevaste laenu- ja investeerimiskahjude
katteks tehti vähem provisjone, vahendab Bloomberg.

ICBC kasum kasvas 19 protsenti, 33,6 miljardi jüaanini ehk 4,92 miljardi dollarini. Tegemist on maailma kasumlikuma laenuandjaga. Hiina suuruselt kolmanda panga Bank of China kasum kasvas
19 protsenti, 21,1 miljardi jüaanini. Ka läinud nädalal tulemused avaldanud Hiina suuruselt teine pank Construction Bank raporteeris kasumikasvust. ICBC puhul ootasid analüütikud 31,5 miljardi jüaanist kasumit ja Bank of Chinalt 20,52 miljardi jüaanist kasumit.

Kolm Hiina suurpanka andsid üheksa kuuga 3,3 triljonit jüaani laenu. Hiina pangad kolmekordistasid aastaga esimesel poolaastal uute laenude andmist 7,37 triljonile jüaanile. Kolmandas kvartalis aeglustus uute laenude väljastamine 1,28 triljoni jüaanini, kuna pangandusjärelevalve hoiatas laenukahjude kasvu ja varademulli võimaliku riski eest.

Hiina pangandusjärelevalve teatas eile plaanist karmistada eraisikutele antavate laenude tingimusi, seda eriti eluaseme- ja autolaenude osas, kuna neid kasutatakse spekuleerimiseks. Tahetakse olla veendunud, et laenud lähevad reaalmajandusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2009, 18:17
Otsi:

Ava täpsem otsing