Vitsur: heal juhul kasvab tööhõive poole aasta pärast

Katre Pilvinski 29. detsember 2009, 07:51

Euroopa majanduslik taastumine annab ka meile lootust, et majanduskasv jõuab siia kvartalise või kahekvartalise hilinemisega, arvab Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur.

Vitsuri sõnul registreeritud tööpuudus tõenäoliselt enam väga palju ei kasva, sest inimesed langevad registrist välja ega pea enam vajalikuks ennast uuesti töötuna registreerida.


“Tegelik töötus kasvab meil edasi vähemalt pool aastat. Sõltuvalt sellest, kas meie majanduslangus jätkub või lõpeb. Kui lõpeb, siis algab tasakesi ka töökohtade juurde tekkimine. Kolmandas kvartalis tõenäoliselt võib oodata juba töökohtade juurde tekkimist, sest lihtsalt tööd on juures,” ütles Vitsur Delfile.

Majandus võib kasvama hakata siis, kui me saame välismaalt jälle uusi tellimusi, lausus Vitsur. “Ei ole vaja üldse, et tuleks mõni uus ettevõte, vaid et olemasolevad ettevõtted, mis praegu on väga palju inimesi vallandanud või ajutiselt oma tegevuse seiskanud, saavad tellimuse ja alustavad taas tööd,” märkis ta.

  

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2009, 07:52
Otsi:

Ava täpsem otsing