Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gild Arbitrage'i väärtusest alles jäänud vaid kolmandik

  Gild Arbitrage'i puhasväärtusest on pärast mulluse viimase kvartali allahindlusi järel vaid riismed ehk vähem kui paarsada miljonit krooni - fondi puhasväärtus langes 546 miljonilt 182 miljonile kroonile. Tänavu esimese poolaastaga vähenes fondi puhasväärtus veel 8 miljoni krooni võrra. Fondi puhasväärtus kujutab endast investeeringute turuväärtust ilma laenukohustusteta ehk tegemist on osakuomanikele olulise fondi varade väärtusega pärast kõigi laenude, sh võlausaldajatele emiteeritud võlakirjade mahaarvamist.
  Eile komandeeringus viibinud Gild Arbitrage'i fondijuht Tõnu Pekk ütles, et kuna osakuomanikud eeldavad fondi kohta info saamist otse fondivalitsejalt, ei jaga ta fondi käekäigu kohta Äripäevale kommentaare. "Võlausaldajatele on seni tagasi makstud 2,7 miljonit eurot (42 mln krooni). Väljamaksed osakuomanikele algavad pärast võla tasumist," ütles Pekk vaid. Seni tagastatud raha moodustab võlakirjade mahust vaid kümnendiku.
  1,3 miljardi kroonise soetusväärtusega riskifondi investeeringute portfell hinnati eelmise aasta lõpus 58% odavamaks - 565 miljonile kroonile. Tänavu I poolaastal allahindlused pidurdusid ja fondi investeeringute turuväärtus oli juuni lõpus 532 miljonit krooni. Ümmarguselt on riskifondis vastu taevast lennanud miljard krooni Eesti ja kogu Baltimaade ärieliidi raha, kui fondi varade väärtus uuesti kasvama ei hakka.
  Vaadates investeeringute nimekirja, on varade nulli hindamine Gild Arbitrage'is olnud pigem reegel kui erand: 19 omakapitali investeeringust oli fond nulli hinnanud 12 ja 36 laenust 14, lisaks rohkelt allahindlusi.
  Fondi varade nimekiri pole viimase aasta-paariga eriti muutunud, realiseeritud on üksikud investeeringud ja pigem on püütud olemasolevate investeeringute üle kontrolli saavutada. "Meeskonna peamine eesmärk sel perioodil on olnud kõikide fondi varade üle täieliku kontrolli saavutamine," seisab ka tänavuses I poolaasta aruandes. Fond on aruande kohaselt võtnud endale kontrolli varasid hoidvate ettevõtete juhatuse tasemeni välja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.