Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Kolmapäev kaubeldi Wall Streetil roheliseks

  Föderaalreservilt uusi rahapakkumisi ning häid majandustulemusi ootavad investorid otsustasid kasumi lootuses raha taas aktsiaturgudele tuua.

  USA suuruselt teise panga JPMorgani kvartalikasum kasvas aastaga 23 protsenti. Tulemus ületas analüütikute ootuseid. Kvartalikasum hüppas 3,59 miljardilt dollarilt 4,42 miljardile ehk 0,82 dollarilt 1,01 dollarile aktsia kohta. Analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 88 senti.
  Intel raporteeris ootusi ületanud tulemustest ja prognoosis, et neljas kvartal tuleb soliidne. Maailma suurima arvutiprotsessoritootja kvartalikasum kasvas aastaga 59 protsenti ja käive kerkis 18 protsenti. Inteli puhaskasum suurenes 1,86 miljardilt dollarilt 2,96 miljardile ehk 33 USA sendilt aktsia kohta 52 sendile. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid, et ettevõtte kasumiks kujuneb 50 senti aktsia kohta. Käive kasvas 9,39 miljardilt dollarilt 11,1 miljardile. Analüütikud ootasid 11-miljardilist suurust käivet.
  „Majandustulemused on seni olnud väga tugevad ja see on mõistagi positiivne,“ ütles Johnson Illington Advisorsi portfellihaldur Abigail Doolittle CNN-ile. „Ometi on veel investorid mõneti tagasihoidlikud, sest oodatakse Fedilt samme.“
  Apple'i aktsia tõusis täna esmakordselt ajaloos üle 300 dollari. 200 dollari piiri alistas väärtpaber esimest korda 14. detsembril 2007, kuid pärast Lehman Brothersi kokkukukkumisega tekkinud finantskriisi ajal oli aktsia 2008. aasta lõpus saadaval ka 80 dollariga.
  Ihaldatav väärismetall nimega kuld saavutas kõigi aegade uue rekordi päevasiseses kauplemises. Sädeleva metalli hind kerkis 1,81%, 1372 dollarini untsi kohta. Nafta oli samuti üles liikumas. Barrel musta kulda tõusis 1,62%, 82,99 dollarini.
  Euro on kergest langusest üle saanud, tõustes päevaga 0,29%, võrdudes 1,3954 dollariga. Dollar kukkus ka päeva lõpuks jeeni vastu, võrdudes 81,84 jeeniga.
  Vaid neljandik tuntud suurfirmade aktsiatest kaubeldi odavamaks. Enim kannatasid Inteli (-2,68%; 19,24), Macy’se (-2,48%; 24,34) ning Bank of America (-1,70%; 13,29) aktsiad. Väga hea minek oli Yahoo (+5,68%; 15,25), MasterCard (+3,94%; 230,89) ning Visa (+3,62%; 76,94).
  Kolmapäeva õhtuks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 76 punkti ehk 0,69%, sulgudes 11 096 puntki peal. Nasdaqi indeks kerkis sama ajaga 23 punkti ehk 0,96%, 2441 punktini. S&P 500 koondindeks sulgus 1178 punkti peal, kerkides 8 punkti ehk 0,71%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.