• Jaga lugu:

  Marc Faber: osta aktsiaid, loobu võlakirjadest

  Turgude edasiste arengute kohta võttis sõna finantsguru Marc Faber, kelle ettenägemisvõime on olnud niivõrd muljetavaldav, et tema märkuseid tasub kõigil investoreil tõsiselt võtta ja kõrva taha panna.

  Faberi sõnul on maailma aktsiaturud liikumas olulise pöördepunkti suunas, pärast mida hakkavad intressid taas tõusma ja USA dollar tugevnema. Ta arvab, et pöördepunkt võib saabuda aastavahetuse paiku.
  Doktor Doomina (hukatus ingl k) tuntud ja turu suhtes tihtipeale vastupidiseid nägemusi võttev investor andis eile Lõuna-Korea pealinnas Soulis oma kõige värskema soovituse.
  "Investorid peaks ostma aktsiaid ja loobuma sularahast ning võlakirjadest, kuna valitsused jätkavad raha juurdetrükkimist ja see võib tekitada uue võlakirjamulli. Selle asemel, et intressimäärad läheks alla, hakkavad nad hoopis üles ronima. Selle asemel, et dollar nõrgeneks, hakkab valuuta hoopis tugevnema," rääkis Faber.
  Investori sõnul on ta ülinegatiivselt meelestatud iga asja suhtes, kuid ta usub siiski, et praegu on parem omada aktsiaid kui valitsuste võlakirju, viitades sellega lähenevale kiirele inflatsioonile.
  Faberi soovitus kattus üpris tugevalt investeerimisguru Warren Buffetti omaga, kes ütles eelmisel nädalal ajakirjale Fortune, et praegu võlakirju ostvad investorid teevad vea. "On üsna selge, et aktsiad on võlakirjadest odavamad. Ma ei suuda ette kujutada kedagi, kes omaks aktsiate asemel võlakirju," sõnas Buffett.
  Faberi ettenägemisvõime ja ülitäpsed sõnavõtud on tõstnud ta finantsturgudel pooleldi prohveti staatusse.
  Faber soovitas investoritel nädal enne 1987. aasta nn musta esmaspäeva (USA aktsiaturg langes päevaga 22,6%) müüa USA väärtpabereid ning ütles 2007. aasta augustis, et USA aktsiaturg on sisenemas karuturule (langusse). Kõigest kaks kuud hiljem algas finantsturgudel langus, mis lõppes alles pärast S&P 500 indeksi 57protsendist vajumist. Niisamuti oli Faber see, kes ütles möödunud aasta märtsis (kui turud tegid põhja), et investorid on aktsiaturgude suhtes liiga negatiivselt häälestatud.
  Autor: Raivo Sormunen, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.