Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV saurustele kohta näitamas

  Tänasest Äripäevast selgub, et kuigi pensioni II samba fondide vahetamise aeg ei ole veel lõppenud, on suurim võitja tänavu ilmselt LHV.
  Äripäevale teeb rõõmu, et väike kodumaine investeerimispank on suutnud nii head tööd teha. Meile teeb rõõmu, et LHV on oma seniste klientide sääste edukalt kasvatanud, et nad on tragid, kiire reageerimise ja avatud suhtlemisega ning kiirelt kasvamas. Täna on nad möödunud või kohe möödumas Sampo fondidest ning tõusnud sambaturul kolmandaks tegijaks. Kohe suurte vaalade, Swedbanki ja SEB Panga järel.
  Eks see ole tegelikult ka mõistetav, noodsamad suured vaalad näitasid ju alles hiljuti väga ülbelt lihtsale pensionikogujaile tema õige koha kätte, investeerides sõna otseses mõttes kurat teab kuhu ja kurat teab millesse. Ning tahtes lõpuks kahjud kliendi kanda jätta.
  Seevastu on LHV pidevalt oma fondide väärtust kasvatanud ja aktiivselt inimestega suhelnud. Näiteks saadab fondijuht Andres Viisemann pidevalt klientidele isiklikke e-kirju, milles annab oma tegemistest üksipulgi aru. Tõsi, ilmselt tulevad need kirjad ikka turundusosakonnast ning ei ole kirjutatud igale kliendile personaalselt mõeldes, kuid mulje jääb küll selline.
  Ka tabas LHV ära, et pensionisambaid lihtsale inimesele müüa tahtes tuleb telereklaamist välja astuda, tuleb inimestele lähemale minna. Nii ongi kaubanduskeskuste fuajeed aktiivsete noorte müügipoiste päralt. LHV on pidevalt pildil. Kohati ehk isegi nii pildil, et on raske neist mööda vaadata, ka nende poekeskuste poiste puhul kurdetakse, et nad on liiga pealetükkivad. Jah, agressiivne müük ei istu paljudele.
  Kuid mis LHV juures kõige olulisem - nende investeerimistöö on olnud ju tegelikult suurepärane. Nad ei müü ilusaid sõnu, vaid tehtud tööd, numbrid kõnelevad LHV fondide pidevast kasvust. Tõsi, otse loomulikult ei tähenda mineviku tootlus tuleviku tootlust, nende vahele ei saa tõesti otsest võrdusmärki paigutada, kuid mingi aimduse finantsasutuse investeerimisgrupi tööst see ju siiski annab. Kui lubate suuri sõnu teha, siis just see loobki usaldusväärsuse fooni. Ja mida muud ühel pangal müüa ongi?
  Teisalt on LHV fondide valitsemistasud konkurentidega võrreldes üsna kopsakad, ulatudes lausa kahe protsendini. Kuid praegu saab LHV klient end lohutada veel teadmisega, et hea töö peabki kallis olema. Või kas või sellega, et suurem tasu kasumist on siiski etem kui väiksem tasu kahjumist.
  Ning veel ühe miinusena, kuigi hüpoteetilisena, võib välja tuua sellestsamast kiirest kasvust johtuva ohu, et suurte summade puhul pole enam nii lihtne kõrget tootlust näidata - suured summad ei võimalda piisavalt kiiresti opereerida. Mis ju ka suuresti Swedi ja SEBi probleem olnud.
  Kuid nii või teisiti, praegu saame siiski öelda, et suured vaalad on tegelikult dinosaurused - kas just väljasuremisohus, kuid aeglased ja kohanemisvõimetud tunduvad nad küll. Ning LHV on neile juba päris kuklasse hingamas.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.