• Jaga lugu:

  Börs: Aktsiaturud kergelt plussis

  Sündmusterohke nädal on seljataga ning neljapäevasele aktsiarallile pani punkti tänane aktsiate kõikumine. Wall Streeti hoog on raugenud ning seda ei suutnud ergutada ka täna avaldatud tööturustatistika. Õhtuks lõpetasid suurem osa aktsiaid siiski väikse kasvuga.

  Aktsiaturgudel oli täna näha kõikumist, eilset aktiivset kauplemist oli päeva esimeses pooles näha vaid finantsettevõtete aktsiatega. Nimelt teatati täna, et suurpankadel on varsti lubatud suurendada dividendimäärasid. Täna avaldatud positiivsed uudised töökohtade kohta võeti külmalt vastu ning tõusutrende polnud märgata. Värske tööturustatistika kohaselt lisandus oktoobris Ühendriikides 151 000 uut töökohta. Päeva teises pooles kauplemine hoogustus ning paljud aktsiad tegid hommikul kaotatu tasa.
  „Ma ootasin suuremat aktiivsust börsidel. Suur raha pandi neljapäeval aktsiatesse ning hinnad tõusid kiiresti ja kõrgele, seega pole selles midagi imelikku, et investorid tegid täna pausi.” teatas CNN’ile Stifel Nicolausi tegevdirektor Tom Schrader.
  Eile hilisõhtul avaldas oma majandustulemused kohvikukett Starbucks. Ettevõte teatas, et eelmises kvartalis teeniti 278,9 miljonit dollarit kasumit, samuti tõsteti järgmise aasta kasumiprognoosi. Kohvikuketi aktsia vastas 3,76 protsendise tõusuga ning lõpetas päeva aktsiahinnaga 30,87 dollarit.
  Negatiivseid uudiseid tõi Kraft Foods, kes teatas, et kolmandas kvartalis kukkus kasum 8 protsenti 754 miljoni dollarini. Ettevõtte aktsia kaubeldi 2,23 protsenti odavamaks, sulgemishinnaks kujunes 31,08 dollarit.
  Head uudised suurpankade dividendide kohta andsid tunda ka finantsettevõtete aktsiahinnas. Bank of America aktsia hind kasvas täna 1,9 protsenti 12,36 dollarini, Wells Fargo aktsiahind suurenes 6,41 protsenti 29,22 dollarini ja Citigroupi aktsia 3,7 protsenti 4,49 dollarini.
  Tarbeainete turul lõpetasid kuld ja nafta tänase päeva ja ühtlasi selle nädala stabiilse kasvuga. Toornafta hind kasvas 0,67 protsenti 87,08 dollarini barreli kohta. Väärismetall kaubeldi 0,69 protsenti kallimaks, untsi kulla hinnaks kujunes 1 393 dollarit.
  Täna tugevnes üle pika aja dollar euro vastu. Päeva lõpuks oli ühe euro hind 1,4034 dollarit. Ühendriikide valuuta ja jeeni suhtes toimus samuti muudatusi. Nimelt tugevnes jeen dollari vastu ning valuutade suhteks kujunes  81,27 jeeni dollari kohta.
  Ühendriikide peamised aktsiaindeksid lõpetasid täna kerge kasvuga. Eilne aktsiaralli ning täna lisandunud punktid tõstsid kolm tähtsamat indeksit kahe aasta kõrgeimale tasemele. Dow Jones +0,08 protsenti lõppskooriga 11 444, Nasdaq +0,06 2 579 punkti ja S&P500 +0,39 protsenti 1 226 punkti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.