Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Aktsiaturud kergelt plussis

  Sündmusterohke nädal on seljataga ning neljapäevasele aktsiarallile pani punkti tänane aktsiate kõikumine. Wall Streeti hoog on raugenud ning seda ei suutnud ergutada ka täna avaldatud tööturustatistika. Õhtuks lõpetasid suurem osa aktsiaid siiski väikse kasvuga.

  Aktsiaturgudel oli täna näha kõikumist, eilset aktiivset kauplemist oli päeva esimeses pooles näha vaid finantsettevõtete aktsiatega. Nimelt teatati täna, et suurpankadel on varsti lubatud suurendada dividendimäärasid. Täna avaldatud positiivsed uudised töökohtade kohta võeti külmalt vastu ning tõusutrende polnud märgata. Värske tööturustatistika kohaselt lisandus oktoobris Ühendriikides 151 000 uut töökohta. Päeva teises pooles kauplemine hoogustus ning paljud aktsiad tegid hommikul kaotatu tasa.
  „Ma ootasin suuremat aktiivsust börsidel. Suur raha pandi neljapäeval aktsiatesse ning hinnad tõusid kiiresti ja kõrgele, seega pole selles midagi imelikku, et investorid tegid täna pausi.” teatas CNN’ile Stifel Nicolausi tegevdirektor Tom Schrader.
  Eile hilisõhtul avaldas oma majandustulemused kohvikukett Starbucks. Ettevõte teatas, et eelmises kvartalis teeniti 278,9 miljonit dollarit kasumit, samuti tõsteti järgmise aasta kasumiprognoosi. Kohvikuketi aktsia vastas 3,76 protsendise tõusuga ning lõpetas päeva aktsiahinnaga 30,87 dollarit.
  Negatiivseid uudiseid tõi Kraft Foods, kes teatas, et kolmandas kvartalis kukkus kasum 8 protsenti 754 miljoni dollarini. Ettevõtte aktsia kaubeldi 2,23 protsenti odavamaks, sulgemishinnaks kujunes 31,08 dollarit.
  Head uudised suurpankade dividendide kohta andsid tunda ka finantsettevõtete aktsiahinnas. Bank of America aktsia hind kasvas täna 1,9 protsenti 12,36 dollarini, Wells Fargo aktsiahind suurenes 6,41 protsenti 29,22 dollarini ja Citigroupi aktsia 3,7 protsenti 4,49 dollarini.
  Tarbeainete turul lõpetasid kuld ja nafta tänase päeva ja ühtlasi selle nädala stabiilse kasvuga. Toornafta hind kasvas 0,67 protsenti 87,08 dollarini barreli kohta. Väärismetall kaubeldi 0,69 protsenti kallimaks, untsi kulla hinnaks kujunes 1 393 dollarit.
  Täna tugevnes üle pika aja dollar euro vastu. Päeva lõpuks oli ühe euro hind 1,4034 dollarit. Ühendriikide valuuta ja jeeni suhtes toimus samuti muudatusi. Nimelt tugevnes jeen dollari vastu ning valuutade suhteks kujunes  81,27 jeeni dollari kohta.
  Ühendriikide peamised aktsiaindeksid lõpetasid täna kerge kasvuga. Eilne aktsiaralli ning täna lisandunud punktid tõstsid kolm tähtsamat indeksit kahe aasta kõrgeimale tasemele. Dow Jones +0,08 protsenti lõppskooriga 11 444, Nasdaq +0,06 2 579 punkti ja S&P500 +0,39 protsenti 1 226 punkti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Raadiohommik: punastest maasikatest ja rohelistest investeeringutest
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.