• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina jüaan tugevnemise asemel hoopis nõrgeneb

  Eelmisel nädalal lõppenud G20 riigi juhtide tippkohtumine pole aidanud Hiina jüaani tugevnemisele kaasa. Pigem tõmbas üritus valuuta tugevnemisele veelgi enam pidurit peale.

  "Peking pole kunagi tahtnud kasutada G20 kohtumist valuuta vahetuskursi otsustamise kohana ning niisamuti nad ei soovi, et maailm panustaks Hiina valuutale vaid ühesuunaliselt (tugevnemise peale)," ütles Bank of America Aasia valuutaturgude strateeg Claudio Piron. "Hiina soovib arutada valuutakursse suletud uste taga ja märksa taktitundelisemalt," lisas ta. Piron arvab, et järgmise kuu lõpuks tugevneb valuuta 6,6 jüaanini dollari kohta ja 2011. aasta lõpuks 6,4 jüaanini.
  Nii ühe kui ka kolme kuu pikkused valuutaforwardid indikeerivad, et investorid ootavad Hiina jüaani tugevnemist ühe ja kolm kuu pikkuses perspektiivis USA dollari vastu vastavalt 0,4% ja 1,1%. Tegemist on turu pessimistlikuma nägemusega alates septembri keskpaigast.
  Investoritel võib aga olla õigus, kuna viimastel päevadel on jüaan hoopis nõrgenenud. Kui möödunud neljapäeval liikus veel valuuta 6,62 jüaanil dollari kohta, siis täna on valuuta juba ligi 6,65 jüaani all.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.