• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EL jäi eelarveta

  Euroopa Parlament ja ministrite nõukogu ei suutnud kokku leppida 2011. aasta eelarve osas ja kõnelused algavad nüüd otsast peale. Eelarveläbirääkimiste läbikukkumine on esmakordne 1988. aastast saadik.

  "See on kahetsusväärne läbikukkumine,“ ütles europarlamendi eelarvekomisjoni esimees Alain Lamassoure. "Ma olen aga veendunud, et me saame Euroopa Nõukoguga kaubale,“ lisas ta. Eelarvest ja ELi finantseerimisest saavad ühed peaküsimused detsembri keskel toimuval euroliidu tippkohtumisel.
  ELi eelarveläbirääkimiste läbikukkumine on esmakordne 1988. aastast saadik. Eelarveprotseduuri tuleb nüüd otsast alustada, sellest tulenevad viivitused kahjustavad mitmeid uusi projekte nagu Euroopa diplomaatiline teenistus, fusiooniprojekt Iter või ka Euroopa Finantsjärelevalve.
  Vastavalt seadusele saab EL teoreetiliselt edasi töötada ka ilma eelarveta – selle asemel rakendataks kuumakseid, mis põhinevad 2010. aasta eelarvepunktidel. Eelarve seega ei suureneks, vaid jääks selle aasta tasemele.
  Komisjon koostab nüüd siiski uue eelarvekava – tähtaega selleks pole, kuid tõenäoliselt nii kiiresti kui võimalik. Selle suhtes peab ühe kuu jooksul seisukoha võtma Nõukogu ning siis on parlamendil omakorda aega 42 päeva selle kinnitamiseks. Protsess võib toimuda aga ka kiiremini. Eeldatakse, et uus eelarve saab paika veel selle aastanumbri sees.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.