Raivo Sormunen • 18. november 2010 kell 11:17

JPMorgan: dollarist saab maailma nõrgim valuuta

USA dollar vajub järgemisel aastal allapoole 75 jeeni/dollarit taset ja muutub maailma kõige nõrgimaks valuutaks.

"USA keskpank koos Jaapani ja Euroopaga otsivad võimalusi kuidas majandust turgutada ning hoiavad 2011. aastal baasintressimäärad rekordmadalal tasemel," arvab JP Morgani Jaapani intressi- ja valuutaturu üksuse juht Tohru Sasaki.

"USA võib lisaks sel kuul avaldatud 600 miljardi dollarise võlakirjade tagasiostuprogrammile tulla välja veel uute rahapakkumist suurendavate meetmetega, et hoida inflatsiooni kontrolli all ja tööpuudust vähendada. USA-l on maailma suurim jooksevkontodefitsiit, aga nad hoiavad baasintressimäärasid sisuliselt nulli juures. Seega dollar ei saa vältida kõige nõrgima valuuta staatust," põhjendas Sasaki.

Hetkel kuum