Indrek Kald • 18. november 2010 kell 11:08

Sõudja Jüri Jaanson lõpetab sportlaskarjääri

Sõudja Jüri Jaanson teatas täna, 45aastasena tippsportlase karjääri lõpetamisest, vahendas ERRi spordiportaal.

Jaansoni esimene suurvõistluste medal tuli 1989. aastal Sloveenias Bledi MMil, kui eestlane noppis meeste ühepaadil pronksi, aasta hiljem Austraalias Tasmaanias sai Jaanson maailmameistriks, 1995 lisandus Soomes kollektsiooni ka MM-hõbe.

2004. aastal Ateena olümpiamängudel võitis Jaanson ühepaadil hõbemedali. Kahepaadis sõitis Jaanson koos Tõnu Endreksoniga 2007. aasta MMil, kus võideti pronksmedal ning 2008. aasta Pekingi olümpial, kus võeti hõbedane autasu.

Jaansonil on tiitlivõistluste medal ette näidata ka neljapaadil, kui koos Andrei Jämsä, Tõnu Endreksoni ja Leonid Guloviga võideti 2005. aasta MMil pronks.

Hetkel kuum