Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Septembris eksporditi mullusega võrreldes topeltkogus masinaid

  Enim mõjutas eksporti ja importi masinate ja seadmete kaubavahetuse märkimisväärne suurenemine. 2010. aasta septembris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 13,2 miljardi krooni (847 miljoni euro) väärtuses ja imporditi Eestisse 13,5 miljardi krooni (862 miljoni euro) eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 0,3 miljardit krooni (15 miljonit eurot), mis vähenes üle kahe korra võrreldes 2009. aasta septembriga.
  Eestist eksporditi septembris enim masinaid ja seadmeid (veerand Eesti koguekspordist), mineraalseid tooteid (13%) ning metalle ja metalltooteid (10%). Võrreldes eelmise aasta septembriga suurenes masinate ja seadmete eksport kaks korda ehk 1,6 miljardit krooni (103 miljonit eurot). Oluliselt suurenes ka metalli ja metalltoodete (72%) ning puidu ja puittoodete eksport (41%).
  Peamised ekspordi sihtriigid olid Rootsi (17% Eesti koguekspordist), Soome (16%), Läti ja Venemaa (kumbki 10%). Võrreldes eelmise aasta septembriga eksport Rootsi kahekordistus. Eksport suurenes oluliselt ka Soome ja Venemaale. Rootsi eksporditi peamiselt elektriseadmeid, puitu ja puittooteid, Soome elektriseadmeid ja mööblit, Lätti naftasaaduseid ja mehaanilisi seadmeid ning Venemaale mehaanilisi seadmeid, värve ja lakke.
  Tänavu üheksa kuu jooksul (jaanuar-september 2010) kasvas kaupade ekspordikäive Eestist 28% ning importkäive Eestisse 23% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Läti ekspordikäive kasvas samal ajal 29% ja Leedu eksport 28% (import vastavalt 18% ja 29%).
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.