Rait Rebane • 7. detsember 2010 kell 19:02

Bank of America tahab tõsta dividende

Täna teatas varade poolest suurim Ühendriikide pank Bank of America, et juhul kui läbitakse Föderaalreservi stressitesti, tõstetakse järgmise aasta algul dividendimäärasid.

Täna peetud Goldman Sachsi finantsteenuste konverentsil teatas Bank of America tegevjuht Brian Moynihan, et pank on seadnud eesmärgiks jagada 30 protsenti kasumist aktsionäride vahel, ülejäänud 70 protsenti läheks ettevõtte arenduseks.

„Me soovime esimesel võimalusel tõsta dividendimäärasid ning ma ei näe midagi, mis seda segama peaks.” Teatas Moynihan Reutersile.

Ühendriikide 19 suuremat panga läbivad Föderaalreservi stressitesti, et välja selgitada kas nende bilanss on piisavalt tugev, et läbi elada erinevaid majandustsükleid. USA Keskpank ei luba suurendada dividende juhul kui pank ei läbi stressiteste.

Varade poolest suurim pank, Bank of America, alandas dividendi 1 sendini aktsiakohta pärast seda kui 2009. aastal valitsus süstis ettevõttesse 45 miljardit dollarit, et vältida pankrotti. Eelnevalt oli dividenditootlus 32 senti aktsia kohta.

Täna on ettevõtte aktsiahinnas näha suurt kõikumist, päeva teises pooles on väärtpaberi hind kerkinud 0,17 protsenti 11,66 dollarini.

Hetkel kuum