Rait Rebane • 13. detsember 2010 kell 18:15

FedEx ja UPS löövad pühadeperioodil rekordeid

Majandus kosub jõudsalt ning seda näitavad ka suuremate kullerfirmade FedExi ja UPS-i tulemustes. FedEx teatas, et täna on ettevõtte ajaloo töökaim päev kuna tuleb transportida ligi 16 miljonit pakki üle kogu maailma.

Täna on 13 protsenti enam pakke kui 2009. aasta töökaimal päeval, mis näitab, et kaubavahetus kosub jõudsalt. Kuna FedEx ja UPS transpordivad suure osa kaubast maailmas, vaadeldakse kahe ettevõtte tulemusi kui majandusindikaatoreid. UPS hoolitseb 2 protsendi maailma kauba ja 6 protsendi Ühendriikide riigisisese kauba kohaletoimetamise eest. Täna teatas ettevõte, et pühadeperioodi transport on 7,5 protsenti kõrgem võrreldes aastatagusega.

FedExi sõnul liigub tavalisel päeval läbi ettevõtte enam kui 8 miljonit pakki, ligi pool tänasest kogu hulgast. Ettevõte teatas, et sel pühadeperioodil, tänupühade ja jõulude vahel, toimetavad nad kohale kokku enam kui 223,3 miljonit saadetist, mis on 11 protsenti enam kui 2009. aastal.

UPS teatas, et tänupühade ja jõulude vahel läbib ettevõtet kokku 430 miljonit kaubasaadetist, mis on 7,5 protsenti enam kui aasta tagasi. UPS on palganud sel aastal ka50 000 hooajatöölist. Prognooside kohaselt on nende aasta töökaim päev sel kolmapäeval enam kui 24 miljoni pakiga, tavapäeval jääb saadetiste hulk 15,1 miljoni paki piiresse.

UPS-i aktsiahind on täna kerkinud +0,12 protsenti 72,98 dollarile, FedEx’i aktsia +1,1 protsenti 95,0 dollarile.

Hetkel kuum